Gemeente Utrecht

Gezamenlijk persbericht van gemeente Utrecht en provincie Utrecht

Vakantiepas en Uropas gaan samen in nieuwe pas

De Vakantiepas van de stad Utrecht en de provinciale Uropas gaan vanaf dit jaar samen in een nieuwe kortingspas. Deze pas is een boekje waarmee basisschoolleerlingen in de provincie Utrecht gratis of met korting het hele jaar leuke, sportieve, culturele en creatieve dingen kunnen ondernemen. De nieuwe naam van de pas wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. De leerlingen krijgen de pas in de laatste week van juni 2011 via hun school.

De Vakantiepas voor basisschoolleerlingen in de stad Utrecht (met activiteiten voor de zomervakantie) wordt na twaalf jaar omgevormd, samen met de Uropas. Het nieuwe boekje is in tegenstelling tot de Vakantiepas het hele jaar geldig en wordt verspreid onder alle basisschoolleerlingen in de provincie Utrecht. Wethouder Jeugd Rinda den Besten (Jeugd) is enthousiast over de samenwerking. "Door het maken van één boekje bieden we meer met minder geld. Er worden nu nog meer kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen te doen en nieuwe talenten bij zichzelf te ontdekken. "

Ook de provincie Utrecht is blij met de ontwikkeling dat een uitgeverij bereid is om het concept van de Uropas over te nemen, want het geeft een extra impuls aan de toeristische sector. De Uropas is vier jaar geleden ontstaan vanuit de wens om dagtochten in de provincie Utrecht te vergroten. In 2010 heeft de Uropas ervoor gezorgd dat het aantal dagtochten met 50.000 is gestegen.