Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 4 april 2011

Beste tien bedrijven Metaalunie Award Partnership bekend

Tien metaalbedrijven gaan door naar de volgende ronde van de Metaalunie Award Partnership, zo heeft de jury beslist. Deze bedrijven worden bezocht door gespecialiseerde bedrijfsadviseurs die een rapportage uitbrengen aan de jury. Eind april zal de jury, onder leiding van Gerrit Zalm, uit deze geselecteerden drie bedrijven nomineren voor de felbegeerde Award. De Metaalunie Award Partnership is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door waarde te creëren uit samenwerking. De winnaar wordt op 25 mei tijdens een Partnership Event bekend gemaakt.

De tien voor de Metaalunie Award Partnership geselecteerde bedrijven zijn, in alfabetische volgorde:


- ARA Apparatenfabriek bv, Aalten

- Evers Agro BV, Almelo

- Jonge Poerink Conveyors bv, Borne

- Jos van den Bersselaar Constructie BV, Udenhout
- Mechatronics Instruments bv, Hoorn

- Nijdra Beheer bv, Middenbeemster

- Revicon BV, Woerden

- Rimetaal B.V., Vorden

- Tumakon engineering & machinebouw bv, Hengevelde
- Van der Hoorn buigtechniek, Geldrop

De jury van de Metaalunie Award Partnership wordt gevormd door Gerrit Zalm, juryvoorzitter, ABN AMRO-topman en oud-vice premier, Tjabel Daling (redacteur 'het Financieele Dagblad'), Jan Maris (directeur Cumela), Jos Smetsers (senior director Paccar Purchasing Europe) en Marlies van Wijhe (directeur Wijhe Verf, Zakenvrouw van het jaar 2010).

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf of een cluster van mkb-bedrijven dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die structureel samenwerken met afnemers en/of toeleveranciers, waarbij de samenwerking heeft geleid tot waardecreatie voor alle samenwerkende ondernemers. De samenwerking kan zowel horizontaal (met andere toeleveranciers) als verticaal (tussen toeleveranciers en uitbesteders) zijn. In alle gevallen moet de samenwerking naar de markt tot resultaat hebben geleid en bewezen succesvol zijn.

De Koninklijke Metaalunie is met ruim13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan 150.000 mensen.