Gemeente Tilburg


- Persbericht -

Opvallende presentatie Tilburg Textiles

Midden tussen de productielijnen van Lips Textielservice in Tilburg, is op 30 maart het programma van Tilburg Textiles bekend gemaakt, en het logo onthuld. Alle bezoekers waren gekleed in witte stofjassen. "Eerst voelde ik me daarin erg ongemakkelijk", alsdus Guus van Hove, directeur van 013, "maar later voelde het als een hechte eenheid, en dat is precies waar Tilburg Textiles voor staat"

2011 wordt het jaar van Tilburg Textiles, een manifestatie op het snijvlak van cultuur, onderwijs en economie. Met een verrassend en veelzijdig programma. Tussen 14 mei en 29 oktober zijn er nu al zo'n dertigtal activiteiten gepland, en dat is nog maar het begin, want Tilburg Textiles is een krachtenveld dat niet te stoppen is. Een manifestatie waar allerlei gezichtsbepalende Tilburgse instellingen aan meedoen, in samenwerken en nieuwe verbindingen voor aangaan. Was Tilburg vroeger goed in het weven met textielvezels, nu blinkt de stad uit in het vervlechten van haar sociale vezels. Daar is Tilburg trots op, en daarom gaat Tilburg dit in 2011 dan ook van de daken roepen. Aan Tilburg en aan de buitenwereld.

De Tilburgse wethouder van Cultuur Marjo Frenk benadrukt dat Tilburg Textiles naadloos aansluit bij de strategie van de regio Midden Brabant, waarin social innovation centraal staat. Vervolgens zette zij een distributielijn in werking, waardoor honderden t-shirts met daarop het logo en het programma van Tilburg Textiles langzaam op de gasten af kwamen. Cultuurmakelaar Bert Matthijssen overhandigde het eerste shirt aan de wethouder

Tilburg Textiles is voor iedereen. Van jong tot oud. Dat blijkt wel uit het uitgebreide programma aanbod. Maar dat zal binnenkort ook blijken uit de campagne, die alle Tilburgers aanspoort om als ambassadeurs hun steentje bij de dragen aan de bekendheid en het succes van Tilburg Textiles. Voor deze campagne is zelfs al een nieuw woord bedacht; 'crowd communication'. Of misschien nog beter; 'proud communication'. Wordt vervolgd!

Bureau Cultuurmakelaar organiseert in opdracht van gemeente Tilburg de manifestatie Tilburg Textiles.




Gemeente Tilburg