Ingezonden persbericht


Persbericht, 4 april 2011

Topdrukte in Nieuw Land tijdens Museumweekend

Lelystad - Tijdens afgelopen Museumweekend (zaterdag 2 en zondag 3 april) heeft Nieuw Land in totaal 1.042 bezoekers ontvangen. Dat is bijna de helft meer dan vorig jaar. Op zondag waren er meer dan 850 bezoekers. Nieuw Land trakteerde dit weekend op gratis toegang en presenteerde het gemeenschapskunstproject 'Voor de Cantine' voor het eerst aan bezoekers.

In deze biologische tuin in de vorm van een polderschuur, worden oude, nieuwe en vergeten gewassen, groentes, granen, kruiden en bloemen uit de polder verbouwd. De tuin sluit aan op de kersverse vaste tentoonstelling 'Polderen!', de polderschuur, de verzameling landbouwmachines en niet in de laatste plaats op De Cantine van het Werkeiland Lelystad die naast Nieuw Land wordt opgebouwd als museumrestaurant.

Veel kinderen hebben tijdens het Museumweekend meegeholpen met het vullen van de bakken met aarde, zodat de zaden geplant konden worden. Daarnaast vielen de, speciaal door de kok van Café-Restaurant Nieuw Land bereide vegetarische amuses gemaakt van Flevolandse producten, erg in de smaak en was er veel interesse bij de stand van Centrum Biologische Landbouw.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gemeente Lelystad, de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en Garant Zaden. De deelnemers staan vermeld op de site van Nieuw Land.

Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.