Volker Wessels Stevin NV

PlusWonen nog slimmer en duurzamer

Flexibel, duurzaam en betaalbaar. PlusWonen bewijst zich al jaren als slim en duurzaam bouwconcept. Maar VolkerWessels wil zich blijvend onderscheiden door voortdurend te innoveren en naar de markt te luisteren. Het compleet vernieuwde PlusWonen beantwoordt aan de groeiende behoefte aan nog meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden, zowel voor grondgebonden woningen als appartementen. Maar ook aan verdergaande duurzame wensen en eisen.

Gedragen door de `groene' tijdgeest verlangen zowel de overheid als opdrachtgevers steeds meer duurzame innovaties en oplossingen. Zo wordt de Energie Prestatie Coëfficient (EPC) van woningen door de overheid steeds scherper gesteld. Het vernieuwde PlusWonen presteert standaard al 10% beter dan de norm, passend bij de duurzaamheidsambitie van VolkerWessels. Alle woningen hebben dus minimaal een EPC van 0,54. Maar opdrachtgevers hebben vaak nog verdergaande duurzaamheidsambities. Afhankelijk van het verlanglijstje van de opdrachtgever behoort met PlusWonen zelfs een EPC van 0 of een passiefhuis tot de mogelijkheden. In de filosofie van de trias energetica zoekt het nieuwe PlusWonen de duurzame oplossing meer in de thermische schil (waaronder isolatie) dan in de installaties. Maar of het nu gaat om energiebesparing, materialen, grondstoffen, waterhuishouding, flora en fauna, samenwerking of om CO²-reductie door het energieconcept Climate Ready; alles is gericht op een duurzaam eindresultaat. Vanzelfsprekend draagt het concept het PlanetFit-label: het keurmerk van VolkerWessels voor innovatieve en duurzame oplossingen.

Plussen

Maar het nieuwe PlusWonen blinkt niet alleen uit in duurzaamheid. Snel en efficiënt bouwen zorgt voor betaalbare kwaliteit. PlusWonen rijmt deze `plussen' van conceptueel bouwen met een verrassende veelzijdigheid. Starters, doorstromers, studenten, senioren, gezinnen met opgroeiende kinderen en de vermogende consument: door de grote architectonische vrijheid kan PlusWonen vrijwel elk doelgroep bedienen. VolkerWessels luistert daarbij nadrukkelijk naar de behoeften van bewoners. Op basis van gebruikerservaringen en de wensen van partners als woningbouwcorporaties en ontwikkelaars is PlusWonen doorontwikkeld. Zo voorziet het vernieuwde PlusWonen nu in een nog grotere variatie aan plattegronden en zijn ook appartementen aan het concept toegevoegd. Boele & van Eesteren, werkmaatschappij van VolkerWessels, is inmiddels in Moordrecht het eerste project met appartementen volgens het PlusWonen principe gestart. Uiteraard biedt PlusWonen ook volop mogelijkheden voor de liefhebbers van eigentijdse of `klassieke'tweekappers, hoek- en rijwoningen en vrijstaande villa's.

Keuzevrijheid voor bewoners

De flexibiliteit uit zich niet alleen in een verscheidenheid aan woningtypen, architectuur en uitstraling. Op projectniveau kunnen projectontwikkelaars en corporaties ook kiezen uit een groot aantal verschillende plattegronden en casco's. Maar PlusWonen onderscheidt zich ook door de enorme individuele keuzevrijheid voor bewoners. De consument, die behoefte heeft aan variatie bij het indelen van ruimten heeft talrijke opties. Een uitbouw, erker of dakkapel en verschillende gevels, daken en goten; bewoners kunnen uit allerlei bouwkundige opties kiezen. Legio mogelijkheden om de woning verder te verduurzamen maken de keuzevrijheid compleet. Een hoogwaardige thermische schil, mechanische, gebalanceerde of CO²-gestuurde ventilatie, een energiezuinige HR-ketel, een luchtwarmtepomp, het gebruik van restwarmte, een douchewarmtewisselaar, zonneboiler, pv-cellen of zonwering.

De werkmaatschappijen van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling hebben ervaring met een groot aantal duurzame toepassingen. Samen realiseren zij jaarlijks zo'n 700 nieuwe PlusWoningen.

Informatie

Ook benieuwd naar hét slimme duurzame bouwconcept van VolkerWessels? Kijk op www.pluswonen.nl

Of neem contact op met Dhr. J. Meijerink, VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling bv:
pluswonen@volkerwessels.com
T: 0548-540250

Zie ook bijgevoegde PlusWonen brochure.

Brochure PlusWonen

Gerelateerde projecten

PlusWonen: het slimme duurzame...

Geheel Nederland
Bekijk project»
Alle projecten

Gerelateerde bedrijven

VolkerWessels Bouw &...

Bekijk bedrijf»
Alle bedrijven
Nieuwsoverzicht


* Contact

* VolkerWessels - hoofdkantoor
» Plan uw route Oostmaaslaan 71
3063 AN ROTTERDAM
T +31 (0)10 424 42 44
F +31 (0)10 424 42 33