Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Sint Lucas Andreas Ziekenhuis benoemt Dr. Weinstein tot hoogleraar

Amsterdam, 4 april 2011. De Stichting Sint Lucas Andreas Ziekenhuis heeft de heer dr. H.C. Weinstein benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel 'Stimulering klinisch wetenschappelijk onderzoek naar stoornissen van cognitieve functies' aan VU medisch centrum. De hoogleraar is werkzaam op het gebied van neurologie, in het bijzonder de gedragsneurologie.

Prof dr. Weinstein gaat nauw samenwerken met hoogleraar prof dr. Ph. Scheltens, directeur van het VUmc Alzheimercentrum. Hij gaat onderzoek doen naar de cognitieve- en gedragsstoornissen als gevolg van vasculaire veranderingen in de hersenen. Prof. dr. Weinstein is de derde hoogleraar binnen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis van wie de leerstoel is ingebed in VUmc. Cognitieve functies
Cognitieve functies (stoornissen van het denken) zijn onder meer: aandacht erbij kunnen houden, onthouden, waarnemen, oriënteren, handelen, denken en redeneren, plannen maken, problemen oplossen, spreken en begrijpen van taal, rekenen, lezen en schrijven, het nemen van initiatieven en inzicht in de eigen situatie hebben. Hersenletsel veroorzaakt door een beroerte, ongeval of een andere aandoening brengt plotseling vele veranderingen met zich mee. Niet alleen het lichamelijk functioneren kan van het ene moment op het andere veranderen, ook het cognitief functioneren kan beïnvloed zijn.

Noot voor de redactie (