Ingezonden persbericht


http://www.belgacom.com/group/gallery/content/shared/PressRelease/20110404_PR_bgc_foundation_NL.pdf

Persbericht

Brussel, 4 april 2011

Nieuwe Belgacom Foundation lanceert oproep voor projecten

De Belgacom Group hergroepeert haar verschillende bestaande initiatieven betreffende sociaal mecenaat (Proximus Foundation en De Helpende Hand) en haar verschillende partnerschappen in één enkele entiteit: de Belgacom Foundation.

Vandaag lanceert de Belgacom Foundation een oproep voor een bedrag van 450.000 euro, te verdelen over een 40-tal projecten. Tot 31 mei kunnen vzw's en studentenverenigingen een project indienen dat de dialoog tussen de generaties bevordert.

De Belgacom Groep investeert sinds 2003 in sociale sponsoring en steunde via de Proximus Foundation en de Helpende Hand al meer dan 800 projecten van vzw's voor een totaal bedrag van meer dan 5 miljoen euro. Bovendien werden duizenden computers verdeeld aan scholen en vzw's om de digitale kloof te helpen dichten. Gesterkt door deze ervaring wil Belgacom zich nog meer toeleggen op sociale sponsoring en heeft zij de Belgacom Foundation opgericht, die als missie heeft duurzame en innovatieve initiatieven te steunen, die gericht zijn op het creëren, herstellen of versterken van de sociale banden tussen gemeenschappen en personen. De Belgacom Foundation wordt autonoom beheerd, met een Raad van Bestuur die bestaat uit externe experten en directieleden van Belgacom, en gesteund door een gespecialiseerde jury.

In concreto is de Belgacom Foundation actief op vier vlakken: Projectoproep bij vzw's en studentenverenigingen
Elk jaar lanceert de Belgacom Foundation begin april een projectoproep rond een bepaald thema dat verband houdt met haar missie. Dit jaar ondersteunt de Belgacom Foundation duurzame en innoverende initiatieven die de dialoog tussen de generaties bevorderen. Ze stelt hiertoe 450.000 euro ter beschikking, te verdelen over een 40-tal projecten. Tot 31 mei kunnen vzw's en studentenverenigingen een project indienen. De jury zal in het bijzonder kijken naar vernieuwende initiatieven die gebruikmaken van informatie- en communicatietechnologieën, zonder dat dit een exclusief selectiecriterium is.
Schenking van computers aan vzw's en aan instellingen voor bijzonder onderwijs Elk jaar organiseert de Belgacom Foundation een projectoproep die van begin april tot eind mei openstaat. Dit jaar worden 400 computers verdeeld onder de projecten die vzw's en instellingen voor bijzonder onderwijs voor 31 mei indienen.

Steun voor de initiatieven van de werknemers en sponsoring van competenties Om de sociale betrokkenheid van de medewerkers aan te moedigen, lanceert de Belgacom Foundation elk jaar via de 'Helpende Hand' een projectoproep bij Belgacom-medewerkers die als vrijwilliger actief zijn binnen een vzw. De Belgacom Foundation legt zich ook toe op de sponsoring van de competenties van de medewerkers. Zo kunnen zij een beroep doen op de vzw Toolbox om vzw's te omkaderen, zodat zij zelf hun competenties kunnen toetsen aan een nieuwe omgeving terwijl hun verenigingen gratis advies krijgen. De Belgacom Foundation moedigt eveneens teambuildingactiviteiten met een sociale inslag aan. Structurele partnerschappen
De Belgacom Groep ontwikkelde de voorbije jaren structurele partnerschappen, die kaderen in de missie van de Belgacom Foundation.

De Belgacom Foundation zal de vzw's Bednet en Take-off blijven steunen door gratis internetlijnen te installeren, waarmee langdurig zieke kinderen les kunnen volgen op afstand en in contact blijven met familie en vrienden. In het kader van haar partnerschap met Child Focus ontwikkelt en promoot Belgacom preventietools voor een verantwoord gebruik van het internet bij jongeren en hun opvoeders. Belgacom steunt opleidingscentra op het gebied van ICT, zoals Digidak in Vlaanderen en Technobel in Wallonië. De steun aan de jeugd en de integratie van personen met een handicap zijn ook prioriteiten waarop Belgacom inzet via haar partnerschappen met Unicef en het Belgisch Paralympisch Comité. Met al deze activiteiten wil de Belgacom Foundation over een periode van meerdere jaren bijdragen tot een verbeterde kwaliteit van de sociale banden binnen de gemeenschappen. Ze hoopt talrijke reacties te krijgen op haar projectoproepen. Alle informatie over de Belgacom Foundation: www.belgacom.com (maatschappelijke verantwoordelijkheid) ***



Ingezonden persbericht