Gemeente Best

Controle hondenbezitters

03-04-2011

De buurtbrigadiers van de wijken Heuveleind, Heivelden en Wilhelminadorp gaan komende weken samen met de gemeentelijke BOA's streng optreden om de overlast van hondenpoep in deze wijken terug te dringen. Dit doen ze naar aanleiding van recente klachten.

Boete 100 euro
Hondenbezitters die hun huisdieren op andere plaatsen dan de aangewezen hondenuitlaatplaatsen laten poepen en deze uitwerpselen vervolgens niet opruimen, kunnen een boete van EUR 100,00 per overtreding tegemoet zien. Hondenbezitters moeten, wanneer zij hun hond uitlaten, een deugdelijk hulpmiddel bij zich hebben waarmee zij de uitwerpselen van hun hond kunnen opruimen.

Daarnaast zijn hondenbezitters in de bebouwde kom van Best verplicht hun hond aan te lijnen. Overtreding van deze regels komt de eigenaar, afhankelijk van de plaats waar het dier losloopt, op een boete van EUR 70,00 tot EUR 100,00 te staan.

Meer info
Wilt u meer weten over hondenuitlaatplaatsen en -stroken? Kijk dan op onze website: www.gemeentebest.nl > Leven en wonen > Wijken in Best > Hondenuitlaatplaatsen.

---