Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties


5 april 2011: 5e Debat op Scherp 'Woningcorporaties in een veranderende markt' 15 maart 2011 10:50

Op dinsdag 5 april 2011 van 15.00-18.00 vindt in Amsterdam het 5e Debat op Scherp plaats, georganiseerd door Van Doorne en BNR Nieuwsradio. Een discussie over de huidige vastgoedmarkt. Over de toekomstige rol van de woningcorporaties en de rol die commerciële partijen kunnen vervullen.
In het auditorium van Van Doorne zetten politici en experts vanuit woningcorporaties en commerciële partijen elkaar op scherp. Sprekers zijn o.a. Paulus Jansen, Jan van der Moolen en Henk Jagersma.

De Nederlandse woningmarkt zit op slot en de sleutel is nog niet gevonden. Verhoudingen verharden. De Vereniging van Institutionele beleggers beklaagt zich over ongeoorloofde staatssteun aan woningcorporaties. Op hun beurt rebelleren de corporaties openlijk tegen de door de Europese Commissie gestelde inkomensgrenzen voor sociale huurwoningen.

Wie heeft de macht de impasse te doorbreken? Kunnen woningcorporaties zich niet beter richten op hun core-business en commerciële activiteiten aan de markt over laten? Zijn marktpartijen wel in staat om verder te kijken dan hun eigen commerciële belang? Tijd voor een debat op het scherpst van de snede.

Wilt u ook meepraten over de woningcorporaties in een veranderende markt en uw ideeën scherpen aan een debat op niveau? Meld u dan vóór vrijdag 1 april hier aan. Op www.debatopscherp.nl vindt u alle informatie over de sprekers en het programma.