Gemeente Oirschot

Openbare raadsbijeenkomst 5 april

Â

Op dinsdag 5 april 2011 vinden de volgende openbare bijeenkomsten van de raad plaats

Â

Opiniërende raadsbijeenkomst

Om 20.00 uur wordt een opiniërende raadsbijeenkomst gehouden voor (burger) raadsleden waarbij ook de toehoorders de gelegenheid krijgen om een vraag te stellen of om een korte visie weer te geven.

Â

Sessie I: Â

Locatie : raadszaal

Voorzitter : Frans Stikkelbroeck

Thema : "WMO-beleidsplan; kaderstelling"

Tijd : 20.00 uur tot 22.30 uur

Â

Op 8 februari heeft de gemeenteraad samen met het aanwezige publiek gediscussieerd over een aantal belangrijke zaken uit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) om zo kaders aan te kunnen geven voor het nieuwe beleidsplan. De resultaten van deze avond zijn verwerkt in een notitie. Deze notitie gaat de gemeenteraad nu bespreken. Ook het aanwezige publiek gaan we hierbij weer betrekken. De uiteindelijke notitie zal richtinggevend zijn voor het uitwerken van het beleidsplan Wmo 2012-2015.

Stukken: - Startnotitie Beleidskader Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2012 - 2015

Â

Â

B&W-Informatiebijeenkomst

Â

Op het programma staat de volgende presentatie:

Â

20.00 - 21.30 uur: Ruimtelijke Ontwikkelingen (commissiekamer beneden).

Â

In Oirschot staan de komende jaren diverse ruimtelijke ontwikkelingen op stapel. Dat varieert van diverse woningbouwprojecten tot de tweede fase van het bestemmingsplan voor het buitengebied. Maar het gaat ook om de haalbaarheid van een zogenaamde âdubbelbestemmingâ voor De Stille Wille en het uitvoeren van het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan. Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden, is het van groot belang dat hieraan een gedegen organisatie ten grondslag ligt. Tijdens deze bijeenkomst praat wethouder Piet Machielsen de raad bij over deze organisatorische randvoorwaarden, maar neemt hen ook op hoofdlijnen mee in de inhoud. Daarbij gaat hij in het bijzonder in op de woningbouw en het bestemmingsplan buitengebied (fase 2).

Â

Â

Meer informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website www.oirschot.nl onder het kopje "bestuur & organisatie" en vervolgens "gemeenteraad" en "agenda". Voor vragen kun u zich wenden tot de griffier, Han Struijs, 06-48136957 of h.struijs@oirschot.nl