Gemeente Barneveld


Totale afsluiting kruispunt Gasthuisstraat/Burgemeester Kuntzelaan

Inmiddels is al twee keer het kruispunt Gasthuisstraat/Burgemeester Kuntzelaan afgesloten geweest voor al het verkeer. Deze afsluitingen vormen de laatste fase van de reconstructie van de Burgemeester Kuntzelaan en de kruising met de Gasthuisstraat. Er staat nog één afsluiting gepland voor 5 en 6 april.

Tijdens de eerste afsluiting op 24 en 25 maart is het asfalteren goed verlopen. De werkzaamheden betroffen het aanbrengen van uitvullagen en toplagen van asfalt. In de nacht is er al om 04.00 uur gestart met het asfalteren om de werkzaamheden nabij de spoorwegovergang Gasthuisstraat op tijd klaar te hebben, zodat de eerste trein om 05.30 uur weer ongehinderd kon passeren.

Tijdens de eerste afsluiting zijn ook werkzaamheden aan de spoorovergang in de Gasthuisstraat uitgevoerd. Hierbij is het dubbelzijdige fietspad op de Gasthuisstraat afgerond. Hoewel dit niet onder de reconstructie van de kruising en de Burgemeester Kuntzelaan betrof, zijn de werkzaamheden gecombineerd. De spoorovergang Bloemendallaan is nu voor alle verkeer afgesloten. Het restant van de verbreding langs de Stationsweg wordt binnenkort uitgevoerd.

In de afsluiting van 29 en 30 maart is er een speciale deklaag aangebracht in de opstelstroken voor de verkeerslichten, waardoor er geen ribbelvorming meer optreed. Verder is het merendeel van de belijning aangebracht. In de laatste afsluiting op 5 en 6 april aanstaande worden de detectielussen voor de verkeersregelinstallatie aangebracht, zodat deze op het verkeersaanbod kan reageren. Verder worden dan de laatste markeringen aangebracht. De afsluiting geldt alleen voor het gemotoriseerde verkeer incl. de buslijnen.Het fietsverkeer kan gewoon gebruik maken van de kruising.

Extra parkeerplaatsen
In een eerdere fase van de werkzaamheden is een bypass voor het autoverkeer over de parkeerplaats van de Kapteijnstraat aangelegd. De gemeente heeft besloten om de bypass voorlopig niet weg te halen en hiervoor groen aan te brengen, maar dit verharde gedeelte in te richten met extra parkeerplaatsen totdat duidelijk is wat er op deze locatie gaat gebeuren.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl