Gemeente Breda

31Mar
Inloopavonden bestemmingsplan Hoge Vucht
Voor de wijk Hoge Vucht heeft de gemeente Breda een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het bestemmingsplan is in deze fase nog een conceptontwerp, dat voor u ter inzage ligt.

U bent van harte welkom bij een van de vier inloopavonden over het conceptontwerp bestemmingsplan Hoge Vucht. Deze vinden plaats op de volgende data:

Voor bewoners van Geeren-Zuid: dinsdag 5 april a.s. tussen 17.00 uur en 20.00 uur in Buurthuis 't Zuider, Cornelis Joosstraat 82.

Voor bewoners van Wisselaar: donderdag 7 april a.s. tussen 17.00 uur en 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2.

Voor bewoners van Geeren-Noord: dinsdag 12 april a.s. tussen 17.00 uur en 20.00 uur in Buurthuis Geeren-Noord, Philips Lammekensstraat 30.

Voor bewoners van Biesdonk: donderdag 14 april a.s. tussen 17.00 uur en 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Biesdonk, Belgiëplein 8.

U kunt dan binnenlopen, het bestemmingsplan inzien en vragen stellen.

Waarom dit nieuwe bestemmingsplan
De voor Hoge Vucht geldende bestemmingsplannen zijn voor het overgrote deel ouder dan tien jaar en vanuit dat perspectief aan herziening toe. Op basis van de Wet ruimtelijke ordening mogen bestemmingsplannen niet ouder zijn dan tien jaar. Een aantal ontwikkelingen wordt direct mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan, zoals onder andere de vestiging van het Leercentrum voor de Bouw (ROC) aan de Groenedijk naast de Cruijffcourt, de bouw van 50 woningen aan de Bernhard de Wildestraat (waar recent gesloopt is) en de bouw van een Brede school aan de Hendrik Berlagestraat in Geeren-Zuid. Tevens zijn er voor 8 locaties een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om eventueel toekomstige ontwikkelingen mogelijk te maken. Op bijgevoegde kaart zijn deze locaties aangeduid.

Het plangebied omvat de gehele wijk Hoge Vucht in het noorden van Breda. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Zwarte Dijk en in het oosten door de Waterdonken en de Kapittelweg. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Nieuwe Kadijk en aan de westzijde door de Terheijdenseweg. Voor de ontwikkeling van woningen rondom de Claas Persoonsstraat wordt een apart bestemmingsplan opgesteld; deze locatie valt buiten het plangebied.

Procedure vanaf nu
Naar aanleiding van de ingekomen reacties kan het bestemmingsplan worden aangepast. Daarna volgt de officiële bestemmingsplanprocedure met opnieuw een tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan van zes weken. Ook hier kunt u dan op reageren.

Ter inzage
Het conceptontwerp van dit bestemmingsplan ter inzage vanaf 31 maart tot en met 27 april 2011 bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor. Tijdens deze periode kunt u schriftelijk uw reactie op het conceptontwerp van het bestemmingsplan `Hoge Vucht' indienen. U kunt uw reactie sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.
Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda bericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw L. Dolmans, Gemeente Breda, telefoon (076) 529 3969, e-mail ljm.dolmans@breda.nl.