Gemeente Heemskerk


maandag, 04 april 2011

Wethouder bezoekt woning met groen dak

Sinds 2010 subsidieert de gemeente Heemskerk de aanleg van groene daken op woningen, schoolgebouwen en bedrijfspanden. Inmiddels zijn de eerste groene daken op woningen gerealiseerd met deze subsidie. Op dinsdag 5 april gaat wethouder Gineke van 't Veer een bezoek brengen aan de Twentestraat 7, dat voorzien is van een groen dak.

Groene daken bieden veel voordelen. Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit, de isolatiewaarde van het dak, het lokale klimaat en houdt regenwater langer vast. Ook krijgt de woon- en leefomgeving een groenere uitstraling. Vanwege deze voordelen wordt op het nieuwe gemeentehuis een groen dak aangelegd. Verder is de verwachting dat basisschool de Kariboe en garage Drogtrop dit jaar ook worden voorzien van een groen dak.

In 2010 is een aantal subsidieaanvragen bij de gemeente ingediend. Inmiddels zijn de eerste groene daken opgeleverd en komen de eerste reacties bij de gemeente binnen. Zo vertelde de heer Tromp dat het groene dak tot een flinke energiebesparing heeft geleid tijdens de winter. En de heer Rentenaar van de Twentestraat 7 is zeer enthousiast over de subsidieregeling. Hij heeft wethouder Van 't Veer uitgenodigd om op 5 april het resultaat te komen bekijken en groene daken onder de aandacht te brengen.

Subsidie
De gemeente vindt het belangrijk om eigenaren van woningen en andere gebouwen te stimuleren om groene daken aan te leggen. Voor de aanleg van een groen dak kunnen eigenaren EUR 25 per vierkante meter aan subsidie aanvragen. Er is EUR 100.000 aan subsidiegeld beschikbaar gesteld. GeĂŻnteresseerden kunnen via de website van de gemeente Heemskerk de subsidieverordening Groene daken downloaden: www.heemskerk.nl/verordeningen. De subsidieregeling loopt tot 1 januari 2012 en hierbij geldt: op is op!

---