Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht, 05-04-2011

Snorfietser gewond en onder invloed

UTRECHT Een 44-jarige snorfietser uit Utrecht raakte licht gewond toen hij werd aangereden door een 19-jarige automobilist eveneens afkomstig uit Utrecht.

De aanrijding vond plaats op maandag 4 april omstreeks 18.25 uur op de kruising De Bazelstraat met de Lelimanstraat. De 19-jarige verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende snorfietser. De snorfietser kwam ten val, liep schaafwonden op en klaagde over pijn aan zijn ribben. Uit de blaastesten op straat bleek dat de automobilist geen alcohol had gedronken.

De 44-jarige moest wel mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse, dat hij 850 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Bovendien was zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man rijdt water in

UTRECHT Een 56-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres raakte onderkoeld toen hij met zijn fiets het water van de Maliesingel inreed.

Politiemensen betrapten de man op maandag 4 april omstreeks 17.50 uur op het drinken van alcohol nabij het Lepelenburg. Bij de staandehouding bleek, dat de man mogelijk illegaal in Nederland verbleef, waarop hij werd aangehouden. De man moest meefietsen naar het bureau, maar reed pardoes het water van de singel in. De man wilde niet meer uit het water komen en zwom in de richting van de Stadsschouwburg.

Het schouwspel trok veel bekijks. Duikers van de brandweer gingen het water in en wisten de man een reddingsvest om te doen. Daarna kon hij naar de kant worden getrokken. De man was onderkoeld geraakt en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Nadat de man weer op temperatuur was gekomen, werd hij meegenomen naar het bureau waar hij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Man probeert fiets te stelen

UTRECHT Een 34-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging diefstal fiets. Een getuige zag maandag 4 april omstreeks 23.35 uur een 34-jarige man uit Utrecht rommelen aan het slot van een fiets op de 1e Spechtstraat. De getuige meldde dit direct via 112, gaf het signalement door en bleef achter de Utrechter aanlopen. Het lukte politiemensen om de man op de Hopakker aan te houden. De Utrechter, gelabeld als veelpleger, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor en onderzoek.

Man probeert fiets te stelen

UTRECHT Dankzij camerabeelden kon een 20-jarige man uit De Lier worden aangehouden op verdenking van poging diefstal fiets.

Op dinsdag 5 april omstreeks 00.05 uur werd via camerabewaking gezien, dat de man een fiets ter hoogte van de ingang van Hoog Catharijne wilde stelen. Hij staakte zijn poging en liep weg richting Stationsplein. Politiemensen zagen vervolgens de man op de Spoorstraat lopen en hielden hem aan. De man bleek twee tangen bij zich te hebben. Bovendien stond de man gesignaleerd. Hij moest nog een boete van 130 euro betalen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.