Gemeente Maasgouw


Programma en route Koninginnedag bekend!

Donderdag 31 maart presenteerden de gemeenten Maasgouw en Weert het programma voor 30 april.

De Koninklijke familie arriveert om 10.00 uur in Thorn. Bij de Waterstraat start de Koninklijke route door duizend jaar geschiedenis in de historische kern van Thorn. Een wandeling in woord, beeld en vooral in klank. Alle ingrediënten van Thorn zijn aanwezig: cultuur, historie, muziek en de traditionele Koninginnedagviering. Maar vooral ook de energie en het enthousiasme van onze inwoners. Ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties: ze doen allemaal mee.

Meer informatie over het programma en de Koninklijke route door Thorn is te vinden op www.koninginnedagthorn.nl. Op deze site vindt u alle informatie over Koninginnedag in Thorn.

Inloopbijeenkomsten
Nu de route bekend is kan er ook meer duidelijkheid gegeven worden over de verkeersmaatregelen en de bereikbaarheid van Thorn rond 30 april. Alle inwoners van Thorn ontvangen hiervoor begin april een uitgebreide informatiebrief.

Op donderdag 7 april van 16.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag 9 april van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn er inloopbijeenkomsten. In het Oranjehuis (Wijngaard 8) worden informatiepunten ingericht waar u terecht kunt met al uw vragen. Hebt u vragen voor burgemeester Strous, kom dan naar de inloopdag op zaterdag 9 april. Op die dag is de burgemeester van 10.00 uur tot 12.00 uur bij de inloopbijeenkomst aanwezig. U wordt persoonlijk te woord gestaan. Het maakt niet uit hoe laat u binnenwandelt, zolang dat maar tijdens bovengenoemde uren is.

Publieksvakken voor minder valide bezoekers
Langs de route wordt een apart publieksvak ingericht voor minder valide bezoekers. U kunt samen met maximaal één begeleider gebruik maken van dit vak. Net als voor de hele route geldt ook dat hier de plaatsen beperkt zijn. Minder valide bezoekers die gebruik willen maken van dit aparte publieksvak dienen zich vooraf aan te melden. De personen die zich het eerste aanmelden ontvangen een plaatsbewijs. Het publieksvak wordt voor u tot 8:30 uur gereserveerd. Als het vak na 8:30 uur niet volledig gevuld is, wordt het vrijgegeven voor de overige bezoekers aan Koninginnedag. Meer informatie en aanmelden via www.koninginnedagthorn.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00