Gemeente Maasgouw


Werkzaamheden Sluis Maasbracht

Zoals u wellicht weet is de Aannemingscombinatie Besix-Mourik in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken aan het werken aan de sluizencomplexen in Maasbracht, Born en Heel.

Op ieder complex worden er renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de sluiskolken en wordt één van de sluiskolken verlengd van 145 meter tot 225 meter. Deze werkzaamheden vinden plaats in het kader van het project De Maaswerken. Als onderdeel hiervan worden de Maas en het Julianakanaal geschikt gemaakt voor grotere schepen (scheepvaartklasse Vb).

Op het sluizencomplex in Maasbracht zal de oostelijke sluiskolk worden verlengd. In de afgelopen weken is gestart met voorbereidende werkzaamheden waarbij het slib van de kanaalbodem in de bovenvoorhaven is verwijderd, het betonnen ontvangsbed is gesloopt en er sleuven zijn gefreesd in de geasfalteerde kanaalbodem. Deze sleuven zijn nodig om de dam- en combiwanden van de verlengde sluiskolk in de kanaalbodem te kunnen aanbrengen.

Op woensdag 30 maart 2011 is Rijkswaterstaat Maaswerken gestart met het aanbrengen van de combiwand die bestaat uit buispalen en damwandenplanken die door middel van heien en trillen in de bodem worden aangebracht. Deze werkzaamheden zullen, helaas onvermijdelijk, voor u met geluidsoverlast en voelbare trillingen gepaard gaan. De uitvoering van deze werkzaamheden vindt plaats in de dagperiode tussen 07.00 uur en 19.00 uur. De tril- en heiwerkzaamheden duren ongeveer 3 maanden, de complete kolkverlenging ca. een jaar.

Wij stellen alles in het werk om zo veilig mogelijk en met zo min mogelijk overlast het werk uit te voeren. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u bellen naar het gratis telefoonnummer 0800-8002. Via de website www.rws.nl/maaswerken wordt u zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00