Gemeente Stede Broec

College bezoekt IVN en Orion

04-04-2011 De komende maanden gaat het college op bezoek bij verschillende bedrijven, verenigingen en organisaties in de gemeente. Dinsdag 29 maart waren B&W op bezoek bij het IVN en bij Orion. Door de bedrijfsbezoeken wil het college een goede indruk krijgen van het reilen en zeilen in Stede Broec. Zij krijgt op deze manier veel informatie en ervaringen te horen en de ondernemers en verenigingen kunnen laten zien wat zij doen.

Beide verenigingen zitten sinds vorig jaar in het nieuwe Streekbospaviljoen. Dit gebouw is bedoeld als een multifunctionele accommodatie. Zowel het IVN als Orion hebben een aparte verenigingsruimte. Het horecadeel is sinds februari verhuurd aan SAB Catering.
Het IVN gaf uitleg over de verschillende activiteiten gericht op natuur- en milieueducatie zoals schoolexcursies, tentoonstellingen, vaartochten, vogels spotten, opleidingen, natuurwerkdagen. Drijfveer van deze vrijwilligersorganisatie is dat de beleving centraal staat: "genieten van de natuur die je zo dichter brengt bij een gevoel van verwondering, respect, verbondenheid, één-zijn met de omgeving."

De vereniging Orion organiseert activiteiten met als doel meer bekendheid te geven aan weer- en sterrenkunde. In het Streekbospaviljoen is een speciale sterrenkijker gemonteerd. De sterrenwacht kan hiermee nauwkeurig sterren en planeten volgen op vele duizenden kilometers afstand. Regelmatig organiseert de vereniging sterrenkijkavonden, cursussen, lezingen en excursies.

Het Streekbospaviljoen is ontwikkeld door het Recreatieschap West-Friesland in samenwerking met gemeente Stede Broec. College van B&W met bestuur van IVN en Orion College van B&W met bestuur van IVN en Orion
04-04-2011