Gemeente Zwolle

Regiogemeenten ook naar telefoonnummer 14038

Naast de gemeente Zwolle maakt ook het dorp met netnummer 038 binnen de gemeente Steenwijkerland (het dorp Belt-Schutsloot) per 4 april 2011 gebruik van het telefoonnummer 14038. Naar verwachting sluiten in de komende tijd nog vijf gemeenten aan met netnummer 038: Kampen, Hattem, Heerde, Oldebroek en Zwartewaterland.

Klanten die vanaf vandaag 14038 bellen wordt via een computer gevraagd voor welke gemeente zij bellen. De klant kan dan de gemeentenaam inspreken, waarna hij/zij het keuzemenu van de desbetreffende gemeente hoort.

Wanneer de computer niet herkent voor welke gemeente de klant belt, dan wordt men doorverbonden met het klantcontactcentrum van de gemeente Zwolle.

Deze overgang is destijds voorbereid in een samenwerkingsverband met de zogeheten
Antwoord©-gemeenten. Voor alle gemeenten begint het centrale telefoonnummer met 14 gevolgd door het netnummer van de desbetreffende gemeente.

Een aantal gemeenten in Nederland heeft dit systeem al eerder ingevoerd, zoals Amsterdam (14020), Den Haag (14070) en Delft (14015). Op deze manier ontstaat een landelijk herkenbare systematiek in de telefoonnummers voor overheidsinformatie.
gemeenteraad

gemeenteraad

burgerjaarverslag 2010