Qurius NV

AX Klanten Nieuws Microsoft Dynamics Pers

NYK Logistics Duitsland kiest voor Microsoft Dynamics AX

Hamburg, 31 maart 2011 - De tot het Japanse logistieke concern NYK behorende NYK Logistics en Yusen Air & Sea Service fuseren tot Yusen Logistics. In het kader van de integratie ondergaat de nieuwe onderneming, ook wat de gebruikte ERP-software betreft, een strategische reorganisatie: Yusen Logistics Duitsland implementeert, net als de meeste Europese zusterbedrijven, Microsoft Dynamics AX 2009 als nieuwe ERP-oplossing.

Als implementatiepartner heeft Yusen gekozen voor de Microsoft-partner Qurius Deutschland AG. De nieuwe software moet uiterlijk in oktober 2011 in Duitsland zijn geïmplementeerd bij de afdeling boekhouding. In een volgende projectfase wordt Dynamics AX bij de afdelingen inkoop en verkoop geïntroduceerd. Behalve het ERP-systeem van Microsoft wordt ook het salarisadministratiepakket van Lessor gebruikt, plus de reiskostensoftware Comsol.

Yusen Air & Sea Service werkten al jarenlang met de AS/400-gebaseerde Schilling-software voor de boekhouding en NYK Logistics gebruikte een oudere versie van Microsoft Navision. Uiterlijk in oktober 2011 zal met Microsoft Dynamics AX een internationaal georiënteerde software op één standaardplatform de bestaande systemen vervangen.

Nippon Yusen Kabushiki (NYK Line) is een van 's werelds toonaangevende transportondernemingen. De NYK Group bezit 740 zeeschepen, een luchtvloot, treinen en vrachtwagens. De scheepsvloot bestaat uit ongeveer 140 containerschepen, 270 bulkschepen, 50 vrachtschepen voor hout en papiervracht, 110 autoschepen, 25 koelschepen, 70 tankers, 20 LNG-schepen en 3 cruiseschepen. Met 48.000 medewerkers realiseert NYK wereldwijd een omzet van ongeveer USD 18 miljard. NYK heeft kantoren in 240 steden in 27 landen, plus bijna op elk continent magazijnen en havenbedrijven. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in Tokio.

Als onderdeel van de wereldwijd opererende NYK Group bieden de Duitse dochterbedrijven geïntegreerde SCM-oplossingen inclusief lucht- en zeevracht, plus project- en branchegerichte logistieke oplossingen. Bij de nieuwe Duitse vestiging van Yusen Logistics in Düsseldorf komen rond de 500 mensen te werken. In eerste instantie zullen ongeveer 15 medewerkers de nieuwe software gaan gebruiken.

Wolfgang Heck, General Manager NYK, zegt: "Met Microsoft Dynamics AX zetten we een belangrijke stap naar een gestandaardiseerde IT-oplossing die ook door onze dochterbedrijven in Europa wordt gebruikt. Vanwege de internationale gerichtheid en de hoge bedrijfseconomische en organisatorische deskundigheid hebben wij Qurius gekozen als implementatiepartner. Met Microsoft Dynamics AX kunnen wij onze verkooporganisatie en -processen en de rapportage - ook binnen de groep
- optimaliseren. Dankzij de betere integratie met de waardetoevoegende processen en de daaraan gekoppelde transparantie kunnen wij onze internationale klanten een betere service bieden en het interne synergiepotentieel optimaal benutten. Dynamics AX is voor ons een centraal instrument om het fusieproces van onze bedrijven te optimaliseren"

Karl-Heinz Plünnecke, Director Business Solutions, licht toe: "Wij zijn verheugd dat NYK en Yusen ons als Microsoft-partner hebben uitgekozen. Wij zullen in het project al onze Microsoft-knowhow en onze jarenlange expertise in de branche inzetten om het hele traject bij de klant soepel en efficiënt te laten verlopen, zodat de investering in Dynamics AX zich snel terugverdient."