Gemeente Enkhuizen

Werk in uitvoering

Sebastiaan Centenweg
De beplanting langs de gehele Sebastiaan Centenweg wordt verfraaid. De bestaande, enigszins saaie, beplanting van de vakken wordt rigoureus gesnoeid en aangevuld met enkele bloeiende solitair heesters. De beplanting wordt daarmee wat minder eentonig en krijgt een wisselend beeld gedurende de seizoenen.

Belijningen
De blauwe en gele belijningen in een aantal straten worden opgefrist. Vorig jaar zijn de belijningen niet altijd onder de juiste weersomstandigheden aangebracht en is de hechting op diverse plaatsen niet optimaal. De komende weken zal daar waar nodig de belijning worden opgefrist zodat iedereen goed kan zien welke parkeerregels er gelden.

Asfaltreparaties
De vorst, sneeuw en pekel van de afgelopen winterperiode heeft veel schade veroorzaakt aan het asfalt. Overal in de stad zijn gaten ontstaan die de komende weken zullen worden hersteld. Als gevolg hiervan zal er sprake zijn van enige verkeershinder.

Asfalt Westeinde
In week 17, de laatste week van april, zal de toplaag van het asfalt in het Westeinde worden vervangen. Tussen de Randweg en Bovenkarspel zal de toplaag worden afgefreesd en worden vervangen. Na het aanbrengen van de slijtlaag en het inrijden hiervan door het verkeer, zullen na enige tijd de fietsstroken worden aangebracht. Hiermee wordt gewacht om daarmee een betere hechting te bewerkstelligen.