Gemeente Stadskanaal

Vanaf 1 april kunnen kinderen die graag willen gymen zich aanmelden bij MSK gym in Musselkanaal voor instapgym. Binnen MSK gym leefde al lange tijd de wens te starten met een gymgroep voor kinderen die niet gelijk mee kunnen binnen de reguliere gymgroepen. Plezier in bewegen staat in de instapgroep voorop. Er wordt les gegeven in kleine groepen. Het doel is meer kinderen in beweging te krijgen en door te laten stromen naar de reguliere gymgroepen.

De instapgroep is de uitkomst van een samenwerking tussen de sportvereniging, Huis voor de Sport Groningen en gemeente Stadskanaal. Vanuit het Nationaal Actieplan Sport- en Bewegen probeert Stadskanaal meer inactieve kinderen in beweging te krijgen.

Achtergrond

Kinderen kunnen te maken krijgen met een bewegingsachterstand door verschillende oorzaken. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, maar ook tijdens het sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen met leeftijdsgenootjes. Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op deze kinderen. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen.

Meer weten?

Bezoek voor meer informatie de website van MSK gym, of neem contact op met mevrouw Anja Hilbolling, 06- 1558 2501, aft.roelfs@home.nl.
* 5 april 2011