Gemeente Cranendonck


Verslag informatieavond DIC

Op dinsdag 22 maart jl. organiseerde de gemeente Cranendonck een informatieavond over het Duurzaam Industriepark Cranendonck (DIC).

Niet alleen de informatieavond als geheel, maar ook de individuele reacties op deze avond en voorafgaand aan deze avond, heeft de gemeente als zeer positief ervaren. Deze constructieve bijdrage wil de gemeente betrekken bij een zorgvuldige belangenafweging en vervolgprocedure.

Naar aanleiding van de informatieavond en de plaatsgevonden discussie in de gemeenteraad van 29 maart jl. heeft het college van B&W besloten om voordat de bestemmingsplanprocedure wordt vervolgd eerst de volgende aspecten met de raad te bespreken.


1. Bedrijfseconomische aspecten
Wat is de meerwaarde van het DIC? Hoe wordt de indeling van de bedrijven op het DIC onderbouwd? En welke wijze van toelating wordt gehanteerd voor de bedrijven?;

2. Ruimtelijke uitgangspunten
Het gaat hierbij om het beschermd dorpsgezicht, de oude vuilnisstort, de ontsluiting en aansluiting van het bedrijventerrein en de afstand bedrijventerrein tot woningen aan de Hoofdstraat;

3. Veiligheid
Het gaat hierbij om de externe veiligheid (Kempen Airport + overig), de controle op naleving van de veiligheidsregels en toezicht op veiligheid van bedrijven;

4. Wijze van communicatie en informatievoorziening

Zodra de communicatie met de raad over deze vier onderwerpen heeft plaatsgevonden, zal de bestemmingsplanprocedure worden vervolgd.

Het college van B&W streeft er naar om zo mogelijk nog voor de zomervakantie het ontwerp bestemmingsplan DIC ter inzage te leggen.

Lees het verslag van deze avond in de bijlage.

* DIC verslag informatieavond 22 maart 2011.pdf (31,77 KB)