Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek verduistering en witwassen stichting afgerond

Druten, 05-04-2011 o De Districtsrecherche van Tweestromenland heeft een onderzoek naar verduistering en witwassen bij een stichting in Druten afgerond. Twee bestuursleden worden ervan verdacht geld van de stichting voor privédoeleinden te hebben gebruikt. Het onderzoek begon in 2010 naar aanleiding van een aangifte.

In januari 2010 deden twee bestuursleden van de stichting aangifte. Het gaat om een stichting die lokaal geld inzamelt ten behoeve van een jaarlijks terugkerende festiviteit in de maand december. Dit geld inzamelen gebeurt via een huis-aan-huis collecte, het afleggen van huisbezoeken en collectes onder bedrijven en ondernemers. Tegen twee bestuursleden was er verdenking dat zij geld aan de stichting onttrokken voor privédoeleinden. De politie startte vervolgens een onderzoek naar de financiële gang van zaken binnen de stichting.

Twee verdachten

In oktober 2010 werd een eerste verdachte aangehouden, een 47-jarige Drutenaar. In maart dit jaar werd een tweede verdachte in de zaak gehoord, dit betrof een 46-jarige inwoonster van Druten. Beide verdachten hebben tijdens verhoor ontkend en schoven elkaar de zwarte piet toe.

In het onderzoek hebben rechercheurs meerdere getuigen gehoord. De overgebleven bestuursleden, die niets met de fraude van doen hebben, hebben inmiddels een nieuwe stichting opgestart.

De recherche heeft het onderzoek eind maart afgerond. Er zou voor een bedrag van enkele tienduizenden euros geld verduisterd zijn. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens wordt het dossier naar het Openbaar Ministerie verzonden. (08)

Laatst gewijzigd 05-04-2011 10:40 | © Regio Gelderland-Zuid |