Politie Groningen

Dinsdag 5 april 2011

Provincie Groningen , 05-04-2011

Man gaat door het lint

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden. De man ging in het UMCG aan het Hanzeplein Groningen compleet door het lint. De man schreeuwde dat hij geholpen wilde geworden. Toen de 33-jarige man kennelijk geen gehoor kreeg greep hij een baliemedewerker bij de keel en vernielde zijn overhemd. Hierna begon hij personeel van de balie en de beveiliging met de dood te bedreigen. Hij maakte hierbij gebruik van een stanlymes. De bedrijfsbeveiliging wist de man rustig te krijgen en hem aan gealarmeerde politieagenten over te dragen. Alleen de baliemedewerker raakte licht gewond aan zijn hals. De woesteling moest mee naar het politiebureau. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het stanlymes werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Bejaarde vrouw teruggevonden door Burgernetactie

GRONINGEN - Dankzij Burgernet is maandagavond een vermiste vrouw teruggevonden in de stad Groningen. De bejaarde dementerende vrouw (leeftijd onbekend) was verdwenen vanaf de Beukenlaan in de Groningse wijk Selwerd. Enkele minuten nadat de vrouw werd vermist werd een Burgernetactie gestart. De melding van Burgernet bereikte zon 3776 deelnemers. Twaalf mensen belden de politie met informatie over de vermiste vrouw. Zij werd kort daarna op de Siersteenlaan in de wijk Vinkhuizen in goede gezondheid aangetroffen.

Om Burgernetacties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat veel mensen zijn aangesloten. Burgernet is actief in de gemeenten Veendam, Bedum, Winsum en Groningen. Een aantal andere gemeenten in de provincie Groningen zal zich in 2011 aansluiten. Inwoners van die gemeenten kunnen zich aanmelden viawww.burgernet.nl. Door aan te sluiten aan Burgernet helpen mensen op straat de politie en vergoten zij samen de heterdaadkracht van de politie.

Fietser zwaar gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Maandagavond raakte een 25-jarige man uit Groningen gewond bij een bizar eenzijdig ongeval. Politieagenten reageerden op een melding van iemand die op het fietspad van de Eikenlaan in Groningen met zijn fiets was gevallen. Agenten troffen de 25-jarge man ernstig gewond aan. Bij onderzoek bleek dat het voorwiel van zijn racefiets was losgeraakt. Hierbij was het slachtoffer zwaar ten val was gekomen. Volgens getuigen zou de man met zijn fiets aan het stunten zijn geweest. Het slachtoffer werd met schedelbasisfractuur door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Fietsster gewond

GRONINGEN Een 22-jarige fietsster uit Groningen is maandagavond gewond geraakt. Een 18-jarige snorfietser uit Groningen probeerde de vrouw op de Grote Markt in Groningen links in te halen. Toen de fietsster plotseling ook linksaf sloeg ontstond een aanrijding. Hierbij kwam het slachtoffer ten val. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging straatroof

GRONINGEN Een 27-jarige man uit Groningen is maandagavond belaagd door nog een onbekende man. De man sprak het fietsende slachtoffer op de Vismarkt aan. Zij eisten zijn mobiele telefoon en probeerden hem met een kettingslot van zijn fiets te slaan. Het slachtoffer weerde zich kranig waarop de straatrover er zonder buit vandoor ging. Hij raakte bij de beroving gewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. . De politie beschikt over een signalement van de dader. Het gaat om een man met een blanke huidskleur, ongeveer 25 jaar oud, normaal postuur en ongeveer 1.80-1.85 meter lang. Hij had een opvallend pukkelig gezicht. Hij droeg een zwart leren jas tot op de heup.

Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar de dader. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dierenleed op de A7

WINSCHOTEN Bij een verkeersongeval op de A7, nabij Winschoten, is maandagavond een paard ten gevolge van zijn verwondingen omgekomen. Een 33-jarige automobiliste uit Scheemda reed met haar auto met daarachter een paardentrailer in de richting van Groningen. In de trailer vervoerde zij twee paarden. Door nog onbekende oorzaak werd zij van achteren aangereden door een 23-jarige automobilist uit Nieuwolda. Door de klap vlogen beide paarden uit de trailer. Een paard liep los op de A7. Het edele dier kon snel door agenten worden gevangen en gestald in een naburig weiland. Het andere paard raakte bekneld onder een vangrail. Een gewaarschuwde dierenarts had geen andere keus om het paard in te laten slapen. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf afgesleept. Door de enorme chaos werd de A7 geruime tijd afgezet voor het overige verkeer.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 35-jarige partner in een woning in de Groningse wijk Lewenborg te hebben mishandeld. Na de mishandeling kon de verdachte snel worden aangehouden door de politie. De vrouw werd voor behandeling door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Stadjer is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 4 april op diverse plaatsen op snelheid.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1020, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 847, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Rasquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 656, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 431, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1781, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friessestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1507, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2836, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garrelsweer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 594, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.