Gemeente Lingewaard


Lingewaard rekent af met winkeldieven!

Woensdag 30 maart jl. heeft wethouder economische zaken Frans Schut in aanwezigheid van de heren Henk Bergamin, Henk Gertsen en Klaas Nienhuis respectievelijk voorzitters van de ondernemingsverenigingen uit Bemmel, Gendt en Huissen de aftrap gedaan van het project Afrekenen met winkeldieven.

Nadat de algemene poster is onthuld, ontving wethouder Frans Schut uit handen van Paul van der Weiden van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel de informatiemap die bestemd is voor de winkeliers. Vervolgens gingen de drie voorzitters op pad om de informatiemappen uit te reiken aan winkeliers in de verschillende woonkernen.(zie fotos). In Bemmel ontving de heer van Apeldoorn (Bruna), in Gendt DA Drogist Carla en in Huissen de heer Broekman (Broekman Mode) de informatiemap uit handen van hun voorzitter.

De actie houdt in dat winkeldieven die op heterdaad betrapt worden bij een ondernemer - die deelneemt aan de regeling - bovenop de strafrechtelijke procedure een boete van 151 euro krijgt. De ondernemer krijgt hiervan 126 euro vergoed voor de schade en de tijd die hij kwijt is met de afhandeling van de winkeldiefstal. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) verzorgt de inning van het bedrag.

Winkeldiefstal
Uit onderzoek is gebleken dat supermarkten en persoonlijke verzorg- en kledingzaken het vaakst slachtoffer zijn van winkeldiefstal. In de top 5 van meest gestolen goederen staan scheermesjes, batterijen, cosmetica, kleding en Dvds/Cds. Inmiddels hebben 80 ondernemers uit Lingewaard zich aangemeld voor de regeling. De deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan de sticker op het raam.

Meer informatie
Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van het HBD (www.hbd.nl).