Gemeente Noordwijkerhout


Inspraakprocedure op Goede Ruimtelijke Onderbouwing woningbouwontwikkeling Victori III

Voor het eigendom van Bowling Oostdam aan de Kerkstraat heeft de gemeente samen met Rhodan Development bv een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. Het plan is zo van opzet dat aangrenzende gebieden hierop kunnen aantakken. Voor het aangrenzende noordelijke gedeelte van de Kerkstraat tussen globaal de oude bowlinglocatie en de Van der Weijdenlaan heeft Van Rhijnbouw B.V. het plan kenbaar gemaakt om een nieuw woongebied te realiseren bestaande uit 56 woningen.

De beoogde woningbouwontwikkeling past niet binnen het huidige bestemmingsplan Victor en Dorp. De gewenste ontwikkeling is wel in overeenstemming met de gemeentelijke structuurvisie. Om de bouw van de 56 woningen mogelijk te maken, is een vrijstellingsprocedure vereist als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voor de motivering van de vrijstelling is een wettelijk verplichte goede ruimtelijk onderbouwing opgesteld. In de Goede Ruimtelijke Onderbouwing wordt het project omschreven en alle betrokken belangen afgewogen.

Op grond van de Inspraakverordening Noordwijkerhout wordt inspraak verleend op het voornemen om medewerking te verlenen aan de realisatie van het nieuwe woongebied.

Reacties

De ruimtelijke onderbouwing voor de woningbouwontwikkeling ligt vanaf woensdag 6 april 2011 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage op het gemeentehuis, Herenweg 4. Gedurende de termijn van inzage kunt u uw schriftelijke reactie zenden aan het college van burgemeester en wethouders. Uw inspraakreactie moet uiterlijk dinsdag 17 mei 2011 bij ons binnen zijn.