Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Inbrekers Singel Bussum verdacht van meerdere (poging) inbraken

Bussum, 05-04-2011 o De twee mannen die afgelopen zaterdagavond in Bussum werden aangehouden voor een poging inbraak aan de Singel worden verdacht van meerdere (poging) inbraken dat weekend in Bussum.

Onder andere op de Bijlstraat, Hamerstraat, Koopweg, Singel en Laarderweg. Het onderzoek wordt voortgezet. De twee worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam. De 36-jarige man is zoals eerder vermeld niet afkomstig uit Albanië maar Slovenië.

Berichtgeving zondag 3 april
Aanhouding inbrekers
Bussum, Singel, zaterdag 2 april, 23.00 uur.
Een buurtbewoner ontdekte dat er door twee mannen werd ingebroken bij een woning aan de Singel en waarschuwde de politie. De twee mannen waren inmiddels te voet gevlucht in de richting van de Voormeulenweg. De bewoner had signalementen van de inbrekers doorgegeven waardoor agenten de twee mannen ontdekten ter hoogte van het Beatrixplantsoen kruising Huizerweg. Bij het zien van de agenten vluchtten de twee mannen ieder een eigen richting op. Na een achtervolging en zoekactie konden de twee worden aangehouden op de Verbindingslaan en Batterijweg. Het gaat om twee Albanezen van 36 en 45 jaar oud. Tijdens het vluchtten hebben de twee meerdere sieraden weggegooid.
Bij de woning aan de Singel bleek dat geprobeerd was het badkamerraam op de eerste verdieping open te breken. De inbrekers zijn niet binnen geweest. Een nader onderzoek naar de verdachten en de sieraden is ingesteld.