FNV

FNV Bondgenoten: Siebel Juweliers bindt in - alsnog loonsverhoging voor werknemers

05-04-2011

Alle werknemers van Siebel Juweliers krijgen alsnog de twee procent loonsverhoging plus de eenmalige uitkering toegekend die in de cao is afgesproken. De juweliersketen Siebel deed deze toezegging na hiertoe door FNV Bondgenoten te zijn gesommeerd. Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: "Er moest een sommatie aan te pas komen, maar Siebel heeft eieren voor zijn geld gekozen. Goed nieuws voor de werknemers dus, die gewoon recht hebben op de loonsverhoging en de eenmalige uitkering. Werkgevers mogen niet afwijken van cao-afspraken als dit negatief uitpakt voor de werknemer en Siebel vormt geen uitzondering op deze regel."

Conform de cao detailhandel in juweliersartikelen hadden alle werknemers de loonsverhoging en eenmalige uitkering per 1 januari van dit jaar moeten ontvangen. Siebel meende echter dat zij kon besluiten dat dit niet gold voor een aantal werknemers met een bruto-maandsalaris van meer dan 1.807 euro. "Siebel vond blijkbaar dat deze werknemers grootverdieners zijn en dat ze de eerste loonsverhoging sinds 2008 niet nodig hebben", aldus Suijker. "Maar per saldo zou dit bruto maandelijks 40 euro schelen, plus de eenmalige bruto-uitkering van circa 250 euro."

In reactie op de sommatie door FNV Bondgenoten heeft Siebel toegezegd de loonsverhoging en eenmalige uitkering bij de eerstvolgende salarisbetaling te verwerken. Suijker: "Of dit daadwerkelijk gebeurt, is gemakkelijk te controleren dus het zou onverstandig zijn van Siebel om zich weer niet aan de afspraken te houden. Ik ga ervan uit dat Siebel zijn lesje heeft geleerd."

Siebel Juweliers heeft 37 vestigingen in Nederland; in totaal werken er circa 160 mensen.

Onderwerpen:

arbeidsvoorwaarden