Gemeente Eemsmond


Misleidende advertentieverkoop gemeentegids Eemsmond

De gemeente Eemsmond werkt momenteel samen met uitgeverij Akse Media BV aan het samenstellen van de nieuwe gemeentegids 2011/2012. Namens Akse media bezoekt vertegenwoordiger Michiel de Jager ondernemers in de gemeente Eemsmond om hun advertentieruimte aan te bieden. Zij kan zich hierbij legitimeren met een acquisitiebrief van de gemeente.

Helaas blijkt dat momenteel een andere firma die zich voordoet als de uitgever van de gemeentegids Eemsmond, belt met ondernemers uit de gemeente. Ondernemers worden per e-mail, fax of telefonisch benaderd met de vraag de bijgesloten advertentie goed te keuren. In de bijlage bevindt zich meestal de (gekopieerde) advertentie uit de gemeentegids van vorig jaar. Het goedkeuren van deze advertentie leidt niet tot plaatsing in de officiële gemeentegids van de gemeente Eemsmond.

De gemeente Eemsmond heeft alleen aan Akse Media BV opdracht gegeven om de gemeentegids Eemsmond 2011/2012 te maken. Wij willen benadrukken dat Michiel de Jager de vertegenwoordiger van Akse media altijd persoonlijk bij u langskomt en u een brief van de gemeente Eemsmond kan tonen, waaruit blijkt dat hij als enige advertentieruimte mag verkopen voor de gemeentegids. Vraag altijd naar deze brief, en ga niet in op advertentievoorstellen per fax of e-mail. Hoe onterecht ook, uw goedkeuring heeft meestal financiële gevolgen. Op www.fraudemeldpunt.nl vindt u verschillende voorbeelden van misleidende verkooptechnieken.