Nederlandse componiste en musici bij TCM Film Festival te Hollywood

Persbericht van Maud Nelissen

In het laatste weekend van april 2011 zal in het Chinese Theatre en het Egyptian Theatre aan de Hollywood Boulevard voor de tweede maal het Turner Classic Movies Festival gehouden worden, georganiseerd door de Amerikaanse televisienetwerkmaatschappij TCM. Vele (restauraties van) filmklassiekers zullen tijdens dit festival vertoond worden, vaak in het bijzijn van, en geïntroduceerd door Hollywoodlegendes, waaronder Peter O'Toole, Kirk Douglas, Leslie Caron, Debbie Reynolds en Warren Beatty.

In het kader van het hoofdthema dit jaar, 'Music and the Movies', zal een unieke zwijgende filmproductie gepresenteerd worden: The Merry Widow uit 1925 van de vermaarde regisseur Erich von Stroheim met een 'live' orkestbegeleiding. De muziek bij deze film is gecomponeerd en ge(her)arrangeerd door de Nederlandse componiste en pianiste Maud Nelissen. De filmpartituur is gedeeltelijk gebaseerd op de muziek van Franz Léhar (met toestemming van de erven Léhar), en gedeeltelijk Maud Nelissens eigen compositie.
Het Amerikaanse ensemble zal versterkt worden door Daphne Balvers en Merima Kljuco, twee Nederlandse gastmusici, en gedirigeerd worden door Maud Nelissen zelf. The Merry Widow met de muziekpartituur van Maud Nelissen is de afgelopen jaren vertoond op diverse Europese festivals en werd daar met groot enthousiasme ontvangen. Het succes in Europa is in Amerika niet onopgemerkt gebleven, en heeft geresulteerd in een uitnodiging van TCM om de voorstelling te spelen tijdens het prestigieuze Turner Classic Movies Festival in Hollywood. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.tcm.com/festival/index.html



Razende Robot Reporter