Politie Drenthe

Dinsdag 5 april 2011

Provincie Drenthe, 05-04-2011

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal

MEPPEL Agenten hebben maandagmiddag een 68-jarige vrouw uit Meppel aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw zou een schoonmaakmiddel hebben gestolen ter waarde van 6,79 uit een winkel aan de Hoofdstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

EELDE Agenten hebben maandagmiddag een 43-jarige vrouw uit Assen aangehouden aan de Stoffer Holtjerweg. De vrouw wordt verdacht van diefstal van goederen (o.a. pannen) op 4 april en 28 maart uit een winkel aan voornoemde weg. Medewerkers van de winkel herkenden de vrouw van camerabeelden. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 24-jarige man uit Assen is maandagmiddag aangehouden in een supermarkt aan de Nijlandstraat in Assen. Hij zou een tube mayonaise hebben weggenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens mishandeling

ASSEN De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige man uit Assen aangehouden aan de Rolderstraat op verdenking van mishandeling van een 21-jarige vriendin uit Assen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Eenzijdig ongeval

BEILEN Een 50-jarige vrouw uit Beilen raakte maandagmiddag betrokken bij een eenzijdig ongeval aan de Domoweg in Beilen. De bestuurster botste tegen de stoeprand en raakte vervolgens een verkeersbord. Haar voertuig kwam op haar zij tot stilstand. De vrouw is zelf uit haar voertuig geklommen en had lichte schaafwonden. De weg is kort afgesloten geweest. Het voertuig is afgesleept.

Aanhoudingen wegens inbraak wasserette

BEILEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden op de N381 in Zuid-Oost Drenthe. Het gaat om een 37-jarige man en een 22-jarige man uit De Kiel. De mannen worden verdachte van inbraak in een wasserette aan de Ossebroeken in Beilen. Eerder die nacht werd ingebroken in de wasserette door een ruit te forceren. Er zijn onder meer sigaretten weggenomen. Kort daarna wisten agenten de mannen aan te houden. De politie doet nader onderzoek.

Politie zoekt getuigen van inbraak

EMMEN Door een ruit te vernielen hebben onbekenden ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat in Emmen. Het tijdstip van de inbraak is nog niet bekend. De inbraak zou tussen maandag 4 april 18.00 uur en dinsdag 4.00 uur hebben plaatsgevonden. Het is niet duidelijk of er iets is weggenomen. De politie doet nader onderzoek. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Fietser gewond na aanrijding

MEPPEL Een 34-jarige vrouw uit Meppel raakte maandagmorgen gewond bij een aanrijding aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in Meppel. Een 79-jarige man uit Meppel reed in zijn auto op voornoemde straat en wilde rechtsaf slaan, de Ruinerwoldseweg op. Hij zag daarbij de 34-jarige jarige vrouw, die op het naastgelegen fietspad fietste, over het hoofd. Een aanrijding was het gevold. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Rijbewijs van bromfietser ingevorderd

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige jongen uit Slagharen. Hij reed op de Riegshoogtendijk met een snelheid van 92 km/uur waar 40 km/uur is toegestaan.