TomTom


Apr 04 2011

TomTom HD Traffic nu beschikbaar voor een nog breder publiek

TomTom sluit samenwerkingsverband met Media Landscape, Metro en Omroep Flevoland

Amsterdam, 4 april 2011- TomTom breidt de beschikbaarheid van TomTom HD Traffic®-verkeersinformatie opnieuw uit. Dankzij een samenwerking met Media Landscape komt de informatie beschikbaar bij honderden benzinestations. Lezers van Metronieuws kunnen voortaan online gebruikmaken van TomTom HD Traffic-verkeersinformatie. Luisteraars en kijkers van Omroep Flevoland krijgen de verkeersupdate via radio en tv te zien en te horen. TomTom zet hiermee opnieuw een grote stap in het behalen van zijn doelstelling om de beschikbaarheid van TomTom HD Traffic te vergroten, zoals is vastgelegd in het TomTom Verkeersmanifest.

Bij tankstations dankzij Media Landscape

TomTom heeft een samenwerkingsverband gesloten met Media Landscape om verkeersinformatie te tonen op 120 schermen bij 120 Total-benzinestations. In de loop van 2011 zal dit netwerk uitgebreid worden naar 380 schermen op benzinestations van verschillende merken. Dit volgt op de uitbreiding met 400 schermen op 300 benzinestation dankzij een samenwerking met RAP Media. Momenteel bereiken de benzinestations die voorzien zijn van TomTom HD Traffic-verkeersinformatie ruim 2 miljoen bezoekers per week. De verwachting is dat dit in de loop van dit jaar naar meer dan 4 miljoen bezoekers per week zal stijgen.

Online via Metro

Ook bezoekers van Metronieuws.nl krijgen toegang tot TomTom HD Traffic-verkeersinformatie. Op de homepage is een verkeersbutton toegevoegd die doorlinkt naar de meest actuele verkeerssituatie in Nederland (www.metronieuws.nl/verkeer).

Op tv en radio via Omroep Flevoland

Luisteraars en kijkers van Omroep Flevoland kunnen profiteren van de verkeersinformatie van TomTom HD Traffic via radio en televisie. Op de radio wordt de actuele verkeersinformatie de hele dag door twee keer per uur gedeeld met luisteraars. Dankzij de uitgebreide wegendekking van TomTom HD Traffic krijgen de luisteraars niet alleen de files op snelwegen gepresenteerd, maar ook de opstoppingen op rijkswegen, provinciale wegen, lokale wegen en stadsroutes. Op televisie worden tijdens de ochtendspits de lokale files en vertragingen gedeeld via een scroll onder aan het scherm. Hiernaast is de informatie via Flevotekst te raadplegen en zal het op de langere termijn via omroepflevoland.nl beschikbaar zijn.

TomTom Verkeersmanifest

In het TomTom Verkeersmanifest, dat in september 2010 gelanceerd werd, legt TomTom uit hoe TomTom-bestuurders de sleutel vormen voor een efficiënte aanpak van het fileprobleem. Als 10% van alle bestuurders met TomToms HD Traffic-systeem zou rijden, ontstaat er een `collectief effect', waardoor wegen efficiënter gebruikt worden en de reistijd voor iedereen minder wordt. Reistijden zouden voor alle bestuurders tot 5% verminderd kunnen worden. Ook bestuurders die online of via radio of televisie TomToms HD Traffic-verkeersinformatie raadplegen om hun reis te plannen op een tijdstip dat hun route minder druk is, dragen bij aan de afname van de verkeersopstoppingen. Meer informatie over het Verkeersmanifest: www.tomtom.com/manifest-nl.

TomTom HD Traffic

TomTom HD Traffic combineert de nauwkeurigste verkeersinformatie ter wereld met dynamische routebepalingstechnologie en biedt bestuurders realtime-verkeersinformatie voor de route, met iedere 2 minuten een update. Informatie over reis-, vertragings- en aankomsttijden en alternatieve routes wordt direct naar het TomTom-apparaat verzonden. HD Traffic heeft de grootste kilometerdekking, zowel op secundaire wegen als op hoofdwegen. Bestuurders die gebruikmaken van TomTom HD Traffic kunnen hun reistijd nu al met gemiddeld 15% verminderen.

TomTom HD Traffic is in Nederland beschikbaar via onder andere de LIVE TomTom-navigatiesystemen, de online-routeplanner (routes.tomtom.com), de Live Traffic-kaart (tomtom.com/livetraffic), Radio 538, WNL en nu ook de bovengenoemde media.