Gemeente Doetinchem

Situatie Hofstraat en Ruimzichtlaan wijzigt per 11 april

bericht, 5 april 2011

In het kader van de Wegwerkzaamheden Centrum-West werkt de gemeente momenteel aan de weg in de Hofstraat. Om verder te kunnen met de herinrichting van de oostzijde van de weg (zijde stadscentrum), wordt er vanaf maandag 11 april eenrichtingsverkeer ingesteld in de Hofstraat. De weg is dan alleen nog toegankelijk vanuit de richting van de kruising Keppelsweg/Europaweg. Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer tot halverwege juni 2011.

Openstelling Ruimzichtlaan
Om de verkeersdoorstroming te bevorderen wordt de Ruimzichtlaan vanuit één richting opengesteld voor verkeer. Vanaf 11 april kan verkeer komend vanuit de richting van Villa Ruimzicht gebruik maken van de nieuwe laan. Daarnaast wordt het doorgaand verkeer zoveel mogelijk om de Hofstraat heen geleid door een adviesroute aan te geven. Op onderstaand kaartje ziet u op welke manier de wegen in de tijdelijke situatie toegankelijk zijn.

Rijrichtingen per 11 april

Tijdelijke situatie
o Op de Hofstraat is gedurende de werkzaamheden alleen eenrichtingsverkeer mogelijk vanaf kruispunt Keppelseweg/Europaweg tot aan Nieuweweg.
o De Hofstraat is in twee richtingen berijdbaar tussen de Nieuweweg en de J.F. Kennedylaan.
o De JT bioscoop, schouwburg Amphion en parkeergarage Het Loo zijn alleen bereikbaar vanuit de richting van de Keppelseweg. o De Ds. Van Dijkweg wordt tussen de Haareweg en de Hofstraat opengesteld voor eenrichtingsverkeer vanuit de Haareweg. Het is niet meer toegestaan om vanaf de Hofstraat de Ds. Van Dijkweg in te rijden. Tijdelijk kan vanuit de Ds. Van Dijkweg alleen nog linksaf de Hofstraat ingeslagen worden.
o De Burgemeester van Nispenstraat wordt ter hoogte van de Hofstraat afgesloten. Er is hier tijdelijk alleen fietsverkeer mogelijk.

(Klik op het kaartje voor een vergroting)

Meer informatie
Voor de meest actuele en uitgebreide informatie over de Wegwerkzaamheden Centrum-West kijkt u op www.doetinchem.nl/centrumwest.