Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-04-2011

Man op gestolen motor vlucht en valt

TILBURG: De bestuurder van een gestolen motorfiets kwam ten val toen hij aan een politiecontrole probeerde te ontkomen. Surveillerende agenten zagen hem maandag 4 april om 17.45 uur rijden ter hoogte van het Westerpark rijden. Hij droeg geen helm en op de motor zat geen kentekenplaat. Kennelijk wilde hij aan de agenten ontsnappen, want hij ging al spookrijdend richting de Wandelboslaan. Op de rotonde
Wandelboslaan / Postelsehoeflaan kwam hij ten val. De achtervolgende agenten raakten bij de uitwijkmanoeuvre met hun dienstauto een boom. De motorfietser vluchtte te voet weg maar kon even verderop toch worden ingerekend. De man had geen rijbewijs en reed op een gestolen motor. Het ging om een Vor Fst Victor, waarvan de rechtmatige eigenaar nog onbekend is.

Politie vindt partij softdrugs in auto

TILBURG: Tijdens een routinecontrole stuitten agenten onverwacht op een partij hennep. Ze controleerden maandagavond 4 april rond 18.00 uur een personenauto met twee inzittenden op de Professor Cobbenhagenlaan. Vanuit de auto kwam een sterke wietlucht, wat aanleiding was voor een nadere inspectie van de auto. In de kofferbak werd vervolgens een partij hennep aangetroffen. De softdrugs zaten verpakt in sealbags en waren opgeborgen in een boodschappentas. Doordat een van de sealbags open was, kwam de henneplucht vrij.
De beide mannen werden gearresteerd. Ze hadden diverse mobiele telefoons en een paar duizend euro aan contanten bij zich. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex van de politie. Het gaat om een 29-jarige inwoner van Tilburg en een 27-jarige Duitser uit Frankfurt.

Winkeldief houdt zich niet aan winkelverbod

TILBURG: De politie maakte proces-verbaal tegen een 26-jarige Tilburger op vanwege huisvredebreuk. De verdachte had zich niet aan een
toegangsverbod gehouden. De man vanwege winkeldiefstal een
toegangsverbod gekregen voor een supermarkt aan de Jan Heijnstraat. Dit betekent dat de man de winkel niet mag betreden. Maandagmiddag 4 april 2011 kwam hij rond 15.00 uur toch de zaak binnen en pleegde daarmee willens en wetens huisvredebreuk. Het personeel waarschuwde de politie, waarna de 26-jarige man gearresteerd werd. In het politiebureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 05-04-2011 12:40 | © Regio Midden en West Brabant |