Gemeente Gaasterlân-Sleat


Praat mee over uw nieuwe gemeente!

De Friese Meren

Onder leiding van Gerard van der Veer (bekend van Omrop Fryslân)

De gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân werken samen aan een fusie per 1 januari 2013 tot fusiegemeente De Friese Meren. Het wordt een gemeente met ruim 50.000 inwoners met diverse ruimtelijke, economische en maatschappelijke kwaliteiten en mogelijkheden. Een belangrijke stap bij de voorbereiding van de totstandkoming van een nieuwe gemeente is het ontwikkelen van een eenduidige strategische visie.

Strategische visie
Voor een goede start is het van belang dat de nieuwe gemeente de door haar gewenste toekomst bepaalt. Dat toekomstbeeld wordt vastgelegd in een strategische visie. Het vormen van die strategische visie geeft richting aan wat voor gemeente we willen zijn en waar de gemeente zich, in hoofdlijnen, op gaat richten. Het is een document waarin de identiteit en de koers van de nieuwe gemeente bepaald worden.

Uw mening is belangrijk!
Wij willen u graag uitnodigen om actief mee te denken over de visie van de nieuwe gemeente. Daarvoor worden drie discussieavonden, zogenaamde `petearen', voor inwoners georganiseerd. U bent van harte welkom op:
· dinsdag 12 april in het Gemeentekantoor, Burg. Krijgerplein 7 in Lemmer

· woensdag 13 april in zalencentrum De Treemter, Bogermanstraat 3 in Balk

· maandag 18 april in Party- en Zalencentrum 't Haske, Vegelingsweg 20 in Joure

U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom. De petearen beginnen om 20.00 uur.
Bent u verhinderd op de avond van het petear in uw eigen gemeente, dan bent u natuurlijk welkom op een van de andere avonden.

Belangenverenigingen
Naast petearen voor inwoners organiseren de fusiegemeenten afzonderlijke petearen voor de bedrijvenverenigingen, maatschappelijke organisaties en plaatselijk belangverenigingen.
· Bedrijvenverenigingen: dinsdag 12 april, 8.00 uur in zalencentrum Het Baken, Wiepke Hofstraat 2 in Lemmer
· Maatschappelijke organisaties: woensdag 13 april, 12.00 uur in zalencentrum De Treemter, Bogermanstraat 3 in Balk
· Plaatselijk belangverenigingen: dinsdag 19 april, 19.30 uur in zalencentrum St. Nyk, Baron van Hardenbroekstraat 3 in Sint Nicolaasga

De meeste belangenverenigingen worden per brief voor de petearen uitgenodigd. Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel graag bij het petear aanwezig zijn, dan ben u natuurlijk van harte welkom op de betreffende avond.

Blijf op de hoogte!
Alle informatie over de fusie en de petearen vindt u op de website www.fusiedefriesemeren.nl