Gemeente Loppersum

Succesvolle startbijeenkomst herinrichting Westeremden

Loppersum, 5 april 2011

Â

De startbijeenkomst voor de herinrichting Westeremden van 30 maart jl. was een succes. Ongeveer 60 inwoners waren deze avond aanwezig in het dorpshuis van Westeremden en hebben de bijeenkomst als positief ervaren.

Wethouder Jan Stoel (CU);â De betrokkenheid van het dorp is groot en dat is mooi. Veel Westeremders hebben zich dan ook aangemeld voor de klankbordgroepâ.

De gemeente Loppersum gaat eind 2012, begin 2013 in Westeremden aan de slag met vervanging van de riolering en de herinrichting van de straten. De inwoners van Westeremden zijn uitgenodigd om ze bij te praten over het proces van planvorming en welke rol ze spelen in dit proces. Na een korte inleiding door wethouder Jan Stoel heeft MD landschapsarchitecten een presentatie gehouden. Eerst is ingegaan op de historie van het dorp om de context te schetsen. Vervolgens hebben de aanwezigen een vragenlijst ingevuld over onder andere het dorp, de knelpunten en de bereikbaarheid. De uitkomsten worden verwerkt in de eerste ontwerpschetsen die eind april in de klankbordgroep worden besproken.

Â

Klankbordgroep

De klankbordgroep bestaat uit een brede vertegenwoordiging uit het dorp, zowel dorpsbelangen, de historische vereniging en inwoners, aangevuld met vertegenwoordigers van de hulpdiensten, NLTO en bedrijvenverenigingen. In totaal hebben zich twaalf inwoners aangemeld voor de klankbordgroep.

Â

De presentatie en de vragenlijst zijn na te lezen op http://www.md-l.nl/westeremden.pdf. De vragenlijst kan tot en met 13 april as. worden opgestuurd naar MD landschapsarchitecten, Viaductstraat 3a, 9725 BG Groningen of via de mail: contact@mdlandschapsarchitecten.nl.

Â