AirPlus viert 10-jarig bestaan in Nederland met recordomzet

Persbericht van Airplus International

Amsterdam, 5 april 2011 - AirPlus, toonaangevende internationale aanbieder van oplossingen voor het afrekenen en het evalueren van kosten voor zakenreizen, sloot het financieel boekjaar 2010 bijzonder succesvol af. Het totaal afgerekende volume voor het boekjaar 2010 bedraagt circa 21 miljard Euro wereldwijd, in 2009 was het nog 17,1 miljard Euro. De netto-omzet is gegroeid van 207 miljoen (2009) naar 269 miljoen (2010). Het jaarresultaat bedroeg 25,1 miljoen Euro (2009: 17,2 miljoen Euro).

Al met al sluit AirPlus International het jaar 2010 als een recordjaar af. "Onze cijfers tonen sinds het tweede kwartaal van 2010 opnieuw een sterke stijging van wereldwijde zakenreisbewegingen. Na de crisis waren deze duidelijk ingezakt. Deze nieuwe mobiliteit van bedrijven heeft een positieve invloed op ons bedrijf gehad", aldus Lian Wolfs, directeur AirPlus BeNeLux bij het jaarlijkse gesprek met de pers op Schiphol. "Onze internationale klanten hebben in 2010 bovendien weer meer voor zakenreizen uitgegeven. De uitgaven voor vliegtickets stegen met 12 procent in vergelijking tot het jaar ervoor". Bijkomende groeifactor was een duidelijke toename van nieuwe klanten in internationale AirPlus-markten. In totaal is het aantal AirPlus-klanten in het vorig boekjaar wereldwijd met 2.000 toegenomen tot 35.000. De aanwas van nieuwe klanten in Nederland leidde zelfs tot een uitzonderlijke groei in omzet. "Het jaar 2010 is wederom een fantastisch jaar voor AirPlus geweest, met een groei van 50% ten opzichte van 2009 zijn we natuurlijk meer dan tevreden!", vervolgt Wolfs. Ook in China, waar de zakenreisspecialist zich als marktleider heeft geprofileerd, kon AirPlus een record omzetgroei realiseren. Bovendien heeft de omzet in de Europese markten zich in het jaar 2010 uiterst positief ontwikkeld.

Trendsetter voor beveiliging van creditcards

Eveneens heeft AirPlus in 2010 haar marktleiderschap op het gebied van betaaloplossingen verder verstevigd door het lanceren van innovatieve oplossingen voor haar produkten alsook voor wat betreft service en kwaliteit. Als het gaat om de beveiliging van creditcards heeft de zakenreisspecialist, door gebruik te maken van de modernste technologieën en een consequente verdere ontwikkeling hiervan, de basis gelegd voor de standaards in de industrie. Hieronder AirPlus Card Control en Chip & PIN die de financiële zekerheid voor zakenreizigers verhogen.

2011 naar verwachting opnieuw recordjaar

Voor het jaar 2011 voorziet AirPlus opnieuw een recordjaar voor de internationale zakenreismarkten en rekent daarom op wederom een succesvol jaar. Parallel aan de toename van het aantal zakenreisbewegingen stijgen ook de kosten voor reisservices. De actuele AirPlus Travel Management Study toont echter aan dat 77 procent van de zakenreisverantwoordlijke personen in de onderneming ondanks de verbeterde conjuctuur inzet op een strak kostenbeleid. "Alleen daarom al blijft de behoefte aan wereldwijde oplossingen voor een effectief kostenmanagement in tact", aldus Wolfs.

Ook op het gebied van productinnovaties heeft AirPlus ambities en wil bedrijven een nieuwe oplossing bieden voor het afrekenen en analyseren van kosten voor MICE. De eerste stap in deze ontwikkeling is de unieke samenwerking met Meetingselect, een organisatie die reserveringen en consultancy services aanbiedt aan bedrijven voor het inkopen van hotels en meeting faciliteiten. Door de integratie van AirPlus hebben bedrijven nu meer inzicht in kosten voor hotel en meetings, waaronder naam en type event, aantal nachten en deelnemers. Vervolgens worden de data in de management-informatie geconsolideerd, tezamen met o.a. projectnummer en kostenplaats.

AirPlus International werd opgericht in 1989 en het bedrijf blikt dit jaar terug op het 10-jarig succes in Nederland, alwaar AirPlus sinds 1 juni 2001 haar producten en services aanbiedt.

Over AirPlus International

AirPlus is een toonaangevende internationale aanbieder van oplossingen voor het dagelijkse management van zakenreizen. Wereldwijd vertrouwen meer dan 35.000 bedrijven op AirPlus bij het afrekenen en analyseren van hun kosten voor zakenreizen. Onder de merknaam AirPlus International worden de producten en services wereldwijd aangeboden. De AirPlus Company Account is de meest successvolle betaaloplossing binnen het UATP-netwerk. Meer informatie vindt u via het internet onder www.airplus.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.airplus.com
Bijlage:
* persbericht airplus_05 04 2011doc




Razende Robot Reporter