Gemeente Cranendonck


Bekendmaking aanwijzingsbesluit toezichthouders

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck heeft op 22 maart 2011 besloten de medewerkers van het Team Handhaving in de functie van Integraal handhaver voor de duur van hun dienstverband en de medewerkers van de SRE Milieudienst voor de duur van de overeenkomst waarbij wij hen inhuren voor het uitvoeren van controles aan te wijzen als toezichthouders belast met het toezicht op de wetgeving m.b.t. de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), milieuwetgeving, bouwwetgeving, gemeentelijke wetgeving, brandweerwetgeving, horecawetgeving en burgerzaken.

De aanwijzing gebeurt op grond van artikel 5.11 van de Algemene wet bestuursrecht. Het college trekt gelijktijdig de collegebesluiten van 30 oktober 2006, 30 januari 2007 en 12 juni 2007 betreffende toezichthouders in.

Bevoegdheden
Een toezichthouder, als bedoeld in afdeling 5:2 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), mag op grond van zijn aanstelling plaatsen betreden (met uitzondering van woningen), inlichtingen vorderen, personen vorderen inzage te geven in hun identiteitsbewijs en heeft recht op inzage in zakelijke gegevens en bescheiden en het nemen van afschriften daarvan. Bovendien kan een toezichthouder op basis van artikel 5.20 van de Awb een ieder verplichten medewerking te verlenen bij de uitoefening van zijn bevoegdheden als die medewerking redelijkerwijs gevorderd kan worden. Het opzettelijk niet voldoen aan deze vordering is strafbaar gesteld in artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht.

Inwerkingtreding
Het aanwijzingsbesluit toezichthouders treedt de dag na bekendmaking in werking.