Politie Gelderland-Zuid

Diefstal scooter met geweld

Nijmegen, 05-04-2011 o Maandagavond rond half 10 kreeg de gemeenschappelijke meldkamer van de politie een bericht over een diefstal van een scooter onder bedreiging. Aan de Luciaweg in Nijmegen zou iemand zijn beroofd van zijn scooter, jas en mobiele telefoon. Agenten gingen direct naar de Luciaweg om uit te kijken naar de dader.

Een 17-jarige jongen reed met zijn scooter over de St. Annastraat in Nijmegen en stopte ter hoogte van de Dr. Jan Berendstraat voor een rood licht. Hij zag hoe een negroïde man vanuit de Archipelstraat naar hem toe kwam lopen en hoorde dat hij hem vroeg of hij hem ergens wilde afzetten. De jongen besloot op dit verzoek in te gaan en de man stapte achterop. Zij reden naar de Sophiaweg in Nijmegen-Oost alwaar de jongen de man nabij de Eleonoraweg afzette. Toen de man afstapte, dwong hij de jongen zijn jas, telefoon en scooter af te geven anders steek ik je neer. De man pakte de scooter en reed weg over de Luciaweg. Daar probeerde de jongen nog de scooter tegen te houden maar dat lukte hem niet. Hij zag hoe de man er op zijn scooter vandoor ging.

Hulp
De jongen kreeg hulp van een tegemoetkomende auto waarvan de bestuurder voor hem de politie belde. De politie is direct een onderzoek gestart, heeft omwonenden gewaarschuwd via een sms-alert en een twitterbericht. Tot nu toe heeft de politie de overvaller nog niet gevonden, evenals de eigendommen van de jongen. Daarom roept het overvallenteam van de politie getuigen op. De overvaller is een:

* negroïde man

* normaal postuur

* ongeveer 1.75m

* spreekt Nederlands met buitenlands accent
* tussen de 20-26 jaar

* kortgeschoren zwart haar

* donkerblauw vest met capuchon

* spijkerbroek

De scooter die hij meenam had een witte/crème kleur en een windscherm voorop. De scooter heeft met chroom lijsten aan de zijkant en het kenteken: D071SL. Het merk/type is Bella Milano en het heeft een groot bruin leren zadel.

Getuigen
Hebt u deze man of scooter gezien of hebt u op een ander wijze informatie die het overvallenteam kan helpen bij het oplossen van deze overval? Neemt u dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 05-04-2011 13:35 | © Regio Gelderland-Zuid |