Politie Groningen

Twee tieners aangehouden voor beroving Noorderplantsoen

Een 15-jarige verdachte was al aangehouden

Groningen , 05-04-2011 o Met de aanhouding van twee jongens (14 en 17 jaar) uit Groningen heeft het Roofcoördinatieteam een gewelddadige beroving in het Noorderplantsoen opgelost. Een 15-jarige verdachte kon kort na de beroving al door de politie worden aangehouden.

Wat was er gebeurd?

Zaterdagnacht 3 april werden zes tieners in het Noorderplantsoen in Groningen benaderd door drie onbekende jongens. Onder bedreiging van een scherp voorwerp moesten de jongens waardevolle spullen afgeven. Toen het drietal verdachten er vandoor ging, waarschuwden de slachtoffers de politie. Vlak na de melding werd nabij de Verlengde Grachtstraat een jongen aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze 15-jarige inwoner van Groningen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij zijn aanhouding troffen agenten een gestolen mobiele telefoon bij hem aan.

Aanhouding

De politie kwam beide verdachten op het spoor door het verhoor van de 15-jarige verdachte. Beide straatrovers werden dinsdagochtend in Groningen aangehouden. Er wordt ook onderzocht of de aangehouden verdachten ook voor andere straatroven in aanmerking komen.

Onderzoek

De 15-jarige verdachte wordt vanmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De jeugdige overvallers zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond.