Politie Groningen

Vader aangehouden op verdenking seksueel misbruik 12-jarige dochter

Groningen , 05-04-2011 o De politie heeft dinsdagochtend in opdracht van de officier van justitie, een 52-jarige man aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van zijn
12-jarige dochter.

Er zijn ernstige vermoedens dat de 52-jarige man het meisje seksueel misbruikt heeft. Ten gevolge daarvan zou de zwangerschap bij de 12-jarige zijn ontstaan. Op dinsdag 22 maart 2011 beviel zij tijdens een schoolreisje van een dochtertje.

DNA-overeenkomsten

Vorige week heeft de vader op verzoek van de politie vrijwillig zijn DNA afgestaan. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) te Den Haag heeft daarop het DNA-profiel van de man vergeleken met dat van de baby. Daaruit bleek dat de kans dat de 52-jarige man de vader van de baby is, aanzienlijk is.

Duidelijkheid over strafbaar feit

Uiteindelijk willen zowel de politie, als de burgemeester als het OM duidelijkheid omtrent het ontstaan van de zwangerschap bij het toen 11-jarige meisje. Dat het meisje op haar 11e zwanger is geraakt, betekent op zichzelf dat er sprake is van een strafbaar feit. In artikel 244 van het Wetboek van Strafrecht is seks met een minderjarige onder de 12 strafbaar gesteld. Daarnaast is er aangifte gedaan door de Raad voor de Kinderbescherming. Uiteraard wordt hard gewerkt aan het verzamelen van meer informatie. Op dit moment wordt de man door de politie verhoord.

Beroering en rust

De Driehoek (burgemeester, Regiopolitie en OM) is zich uitermate bewust dat deze bijzondere gebeurtenis veel beroering heeft veroorzaakt bij klasgenoten, familie, vrienden, schoolgenoten en zelfs bij mensen die niet in de omgeving van het meisje verkeren. Het is daarom dat wij niet lang hebben gewacht met de mededeling van de aanhouding. Desondanks is het meisje, en is het onderzoek, nog steeds gebaat bij rust. Wij verzoeken een ieder daar rekening mee te houden.