Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 5 april

Alkmaar, 05-04-2011 o 14.15 uur

Overval op woning: getuigen gezocht

Alkmaar, dinsdag 5 april

Dinsdagochtend werd rond 10.00 uur een woning aan het Verdronkenoord overvallen door twee mannen. De twee bewoonster van 83 en 81 jaar verwachtten visite. Een van hen deed dan ook open toen er werd aangebeld. Er bleken twee mannen voor de deur te staan, die met geweld de woning binnen drongen. De twee bewoonster werden naar een aparte ruimte in het huis gebracht waar een van de daders hen onder controle hield. De andere man doorzocht de woning. Er werd geld meegenomen en de sieraden die beide dames om hadden werden afgenomen. Hierna vluchtten de overvallers.

De politie heeft het vermoeden dat de daders zich voorafgaand aan de overval in de buurt van de Keizerstraat en/of het Fnidsen hebben opgehouden. Heeft u dinsdagochtend iets verdachts gezien in bovengenoemde omgeving? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 4 april

In een flat op de tweede verdieping aan de Huibert Poortlaan werd maandag overdag ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door de deur te forceren. Onbekend is wat er weggenomen is uit de woning.

Alkmaar, dinsdag 5 april

In een woning aan de Stationsweg werd tussen maandag 16.30 en dinsdagochtend 03.00 uur ingebroken. De deur van het appartement op de eerste verdieping bleek te zijn opengebroken. Er werd onder andere apparatuur, geld en kleding gestolen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locaties iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor inbraak woning

Heiloo, dinsdag 5 april

Een 38-jarige man uit Heiloo werd dinsdagochtend rond 06.00 uur aangehouden op de Geestakker. De politie kreeg een melding dat er een man in de buurt rond zou sluipen. Agenten maakten een zoekslag in de omgeving. Achter een busje werd de 38-jarige man aangetroffen. Hij had werkhandschoenen aan en had een sleutel in zijn hand. Naast hem bleek een stapel goederen te liggen. De sleutel die de man bij zich had bleek van een auto te zijn die naast het busje stond. De sleutel was weggenomen bij een woninginbraak aan de Geestakker even daarvoor. De stapel goederen naast de man bleek uit deze woning weggenomen te zijn. De achterdeur van het huis bleek geforceerd te zijn. Bij fouillering van de verdachte werden een schroevendraaier en de slotplaat van de deur aangetroffen.

Aangehouden na huiselijk geweld

Hoorn, maandag 4 april

Op maandagmiddag rond 19.00 uur werd een 24 -jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin uit Hoorn. Tijdens een ruzie tussen beiden in hun woning werd de man gewelddadig. De vrouw vertrok naar het huis van haar ouders, van waaruit melding van de mishandeling werd gedaan. De man kon in de woning aangehouden worden en werd overgebracht naar het politiebureau.

Mes op zak

Alkmaar, maandag 4 april

Op maandagavond rond 22.00 uur werd een 35 -jarige man uit Alkmaar aangehouden in winkelcentrum De Mare wegens wapenbezit. Surveillerende agenten werden eerder door bezoekers van het winkelcentrum gewezen op het feit dat de man met een mes het winkelcentrum in was gelopen en aangaf een jongere neer te willen steken. De agenten konden de man in het winkelcentrum aanhouden.

Bromfiets in brand

Westwoud, maandag 4 april

Op maandagavond rond 22.00 uur stond een bromfiets in de brand aan de Dr. Nuijenstraat. De bromfiets bleek gestolen te zijn. De brandweer heeft de brand geblust.