Gemeente Eindhoven

Activiteiten project Zilveren Kracht Eindhoven van start

De babyboomers van toen zijn de senioren van nu. Maar wie denkt dat ouderen niet meer actief kunnen zijn, heeft het mis! Onder de ruim 45.000 Eindhovense senioren zijn er velen die vitaal zijn en beschikken over uitgebreide kennis, kunde en levenservaring oftewel Zilveren Kracht. Met de activiteiten van het gelijknamige project die half april van start gaan, wil de gemeente Eindhoven juist deze ouderen stimuleren hun kracht en talenten in te zetten in de maatschappij.

Bewezen is immers dat actief blijven dé manier is om vitaal te blijven en eenzaamheid te voorkomen. Maar ook de maatschappij vaart er wel bij. Want vitale senioren kunnen een steentje bij dragen aan een vitale stad waar allerlei activiteiten plaatsvinden.

Activiteiten

Vanaf half april organiseert de gemeente in samenwerking met Vrijwilligerspunt verschillende activiteiten gericht op het stimuleren van vitale ouderen vanaf 62 jaar.
Enerzijds richten die zich op de senioren zelf. Het gaat dan om Pittige Koffiemeetings: bijeenkomsten voor en door senioren, waarbij de verhalen van vitale senioren inspireren om ook de eigen talenten in te zetten. En om Zilveren Kracht Prinsejagt/Driehoeksbos: daar wil men de komende maanden via huisbezoeken bij senioren achterhalen welke talenten, interesses en mogelijkheden zij hebben om maatschappelijke actief te zijn. Als vrijwilliger, als mantelzorger of misschien ten behoeve van een burgerinitiatief?

Aan de andere kant bieden de activiteiten via Praktijkwerkplaatsen aan organisaties kennis, hulp en inspiratie om de maatschappelijke inzet van senioren binnen hun organisaties te stimuleren/mogelijk te maken.

Meer informatie?

Kijk op www.eindhoven.nl/zilverenkracht of
www.vrijwilligerspunteindhoven/zilverenkracht.