Politie Twente

Politie zoekt getuigen fietsendiefstal en ingooien ruiten Rijssen
Zondagavond 3 april omstreeks 19.00 uur werd bij de politie gemeld dat verschillende inwoners van Rijssen getuige waren geweest van een fietsendiefstal op de Schild in Rijssen. De getuigen zagen drie mannen een aantal fietsen in een zwarte auto laden. Daarna stapten de mannen weer in de auto en reden weg richting de Oranjestraat.

Later op de avond belde één van de getuigen wederom de politie, omdat omstreeks 20.45 uur de ruiten waren ingegooid van een woning aan de Lentfersweg, waar hij op dat moment aanwezig was. De getuige ging direct naar buiten en zag twee verdachten wegrennen. Eén van de verdachten herkende hij van de eerder gepleegde fietsendiefstal. De verdachten gebruikten dezelfde auto als bij de fietsendiefstal. Het betreft een zwarte auto. Het merk, type en kenteken zijn onbekend.

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van de fietsendiefstallen of het ingooien van de ruiten aan de Lentfersweg. Zij worden verzocht contact op te nemen met team Rijssen-Holten van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011030400)

Kabels gestolen, getuigen gezocht Enschede
Tussen vrijdag 1 april 17.00 uur en maandag 4 april 07.00 uur zijn een grote hoeveelheid stroomkabels gestolen uit een gebouw dat in aanbouw is aan De Kiepe in Enschede. Maandag 4 april werd hier melding van gedaan bij Politie Twente.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets opvallends hebben gezien het afgelopen weekend in of rondom het in aanbouw zijnde gebouw. Het is goed mogelijk dat de daders een busje of auto hebben geparkeerd op het grasveldje op het Leunenberg, naast het bouwterrein. Omdat daar meerdere flats omheen staan, is het goed mogelijk dat mensen iets hebben gezien van de diefstal.

Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Enschede-Zuid van Politie Twente door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011030511)

Drie personen aanhouden voor bezit verdovende middelen Almelo
Zondagmorgen hielden agenten omstreeks 02.00 uur een automobilist ter controle staande. In de auto zaten nog twee andere personen. Bij controle werden verdovende middelen aangetroffen, waaronder zes flesjes met vermoedelijk GHB.

Het drietal werd aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen en is meegenomen naar het politiebureau. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Het drietal, twee Almeloërs van 21 en 22 jaar oud en een 23-jarige vrouw uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, is na verhoor heengezonden. De rechter zal bepalen welke straf zij krijgen. (2011030202)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd maandag 4 april een net geruimde hennepkwekerij in een woning aan de Denekampbrink in Enschede aangetroffen.

In de woning hebben ongeveer 500 hennepplanten gestaan, mogelijk zijn deze een dag eerder geoogst. De benodigde apparatuur is in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werd de apparatuur vernietigd. Drie 19-jarige mannen, allen woonachtig in Enschede, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011025591)

Inbrekers op heterdaad betrapt

Enschede
Twee Enschedeërs, 21 en 22 jaar oud, werden zondag 3 april aangehouden, omdat zij op heterdaad waren betrapt tijdens een inbraak in een woning op de Markveldebrink in Enschede.

Zondagmorgen 3 april omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Markveldebrink in Enschede. Toen agenten arriveerden troffen zij een inbreker aan op het balkon. Een tweede inbreker kon in de woning worden aanhouden. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011030222)

Bromfietscontrole
Almelo
De politie heeft tijdens een bromfietscontrole maandag 4 april tien processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd tussen 11.00 uur en 12.45 uur op het Vincent van Goghplein in Almelo.

Proces-verbaal is opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid (6x) en voor verschillende technische gebreken (4x). (2011030601)

Fietser gewond bij aanrijding
Hellendoorn
Een 44-jarige fietser uit Nijverdal raakte maandag 4 april gewond bij een aanrijding met een bestelbusje.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Geerhard Boschstraat in Hellendoorn. Een 32-jarige man uit Soesterberg reed als bestuurder van het bestelbusje over de Geerhard Boschstraat, komende uit de richting van het centrum. De 32-jarige sloeg linksaf de Zuid-Esweg in en zag daarbij de 44-jarige fietser uit Nijverdal over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 44-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011030748)

Controle restalcohol
Albergen
Maandag 4 april tussen 07.00 en 08.00 uur werd gecontroleerd op restalcohol op de Ootmarsumseweg in Albergen. 125 Bestuurders werden gecontroleerd. Een 42-jarige automobilist uit Almelo bleek nog alcohol in zijn bloed te hebben en werd meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 1,02 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011030468)

Motorcrosser gewond bij eenzijdige aanrijding Deurningen
Een 15-jarige motorcrosser uit Hengelo raakte maandag 4 april gewond bij een eenzijdig ongeval.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Borgdijk in Deurningen. Een 15-jarige motorcrosser had de controle over zijn motor verloren waardoor hij tegen een boom tot stilstand was gekomen. De jongen raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011030577)

Scooterrijder gewond bij aanrijding Hengelo
Maandagavond 4 april raakte een 16-jarige scooterrijder uit Hengelo gewond bij een aanrijding met een auto.

Politie Twente kreeg omstreeks 20.45 uur een melding van een aanrijding op de Breemarsweg in Hengelo. Een 22-jarige automobilist uit Enschede reed van de Berfloweg linksaf de Breemarsweg op. Hij zag hierbij een 16-jarige scooterrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 16-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011030736)

Twee zitmaaiers en zaagmachine gestolen, politie zoekt getuigen Enschede
In de nacht van zondag 3 op maandag 4 april zijn in Enschede twee zitmaaiers en een zaagmachine gestolen van verschillende adressen. De zitmaaiers en de zaagmachine zijn ontvreemd uit afgesloten schuren bij woningen op de Zoglandweg en Haagsebosweg in Enschede.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze diefstallen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De afgelopen tijd zijn op meerdere plekken in Twente zitmaaiers gestolen. De politie roept eigenaars alert te zijn en bij onraad de politie te waarschuwen.

Tips
. Het is belangrijk om de schuur, berging en/of garage altijd met deugdelijk slot met sleutel af te sluiten en de sleutel te bewaren op een niet bereikbare plaats. . Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt. . Zorg dat ramen en deuren inbraakwerend zijn. Ramen met een doorklimopening van meer dan 15 centimeter geven een mogelijkheid om in te breken. . Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en schanieren. Voor ramen geldt hetzelfde. . Draadglas biedt GEEN bescherming tegen inbraak. . Zorg voor licht bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten. (2011030732 / 2011030477)