Hogeschool Windesheim prikkelende stelling over vrijheid

Oproep Windesheim: verzin prikkelende stelling over vrijheid

Persbericht, 5 april 2011

âPetje af voor vrijheidâ is een van de projecten van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2011 in Zwolle. Windesheim werkt actief mee om dit project tot een succes te maken. In de aanloop naar het festival roept Windesheim dan ook iedereen op prikkelende stellingen te bedenken rondom de themaâs vrijheid wereldwijd of vrijheid op straat. Natuurlijk valt daarbij iets te winnen: een VIP-tour op het Bevrijdingsfestival! De beste stellingen worden op 5 mei voorgelegd aan het publiek.

Hoe denken de bezoekers van het Bevrijdingsfestival over de betekenis van vrijheid? Onder leiding van presentator Willem Alkema maken ze dit duidelijk aan de hand van pittige stellingen. Door middel van het spel âpetje op petje afâ laten ze zien of ze het wel of niet eens zijn met een stelling. Een stelling op het scherpst van de snede is bijvoorbeeld: âHet verbod op discriminatie is belangijker dan de vrijheid van meningsuiting.â

âPetje af voor vrijheidâ
Het spel âpetje op petje afâ sluit naadloos aan op de themaâs âVrijheid wereldwijdâ en âVrijheid op straatâ. De bezoekers van het festival maken kans op een VIP-tour backstage door hun mening te geven op de stellingen en het beantwoorden van een afsluitende kennisvraag. Het project âPetje af voor vrijheidâ is een initiatief van het Bevrijdingsfestival Overijssel, Windesheim en het Nationaal Comité. Het bijbehorende spel is uniek en wordt alleen op het Bevrijdingsfestival in Zwolle gespeeld. Charless Dupont, student Communicatie van Windesheim, is betrokken bij de organisatie van het festival en geeft invulling aan het project in het kader van de minor Event Management.

Backstage VIP-tour
Laat je creativiteit de vrije loop en mail je stelling vóór 22 april naar vrijheid@windesheim.nl. Is jouw inzending origineel en sluit die aan bij de themaâs vrijheid wereldwijd of vrijheid op straat? Dan maak je kans op een van de drie backstage VIP-tours voor twee personen.