Watersportverbond - KNWV

Verbond opent online bibliotheek voor coaches

dinsdag 5 april 2011

Sinds begin dit jaar heeft het Watersportverbond vanuit het Talentplan een online bibliotheek voor top-, talent- en jeugdcoaches geopend. Deze bibliotheek is ontstaan uit de behoefte om veel meer kennis online te delen en ook te bewaren voor de toekomst.

Deze behoefte was er op drie hoofdlijnen:


1 Document Sharing
30 coaches (11 fulltime en 19 parttime) deelden hun programma's en maakten via e-mail centraal hun planning met elkaar en met kantoor. Daarbij was er altijd de vraag wie de meest recente versie van een programma of de planning in zijn of haar bezit had. Het leek allemaal eenvoudig. Maar 30 coaches verspreid over Nederland, Europa en zelfs wereldwijd op deze manier bedienen was niet zo eenvoudig. In de praktijk bleek het vaak zelfs onveilig. Gelukkig zijn deze problemen nu met het document managementsysteem opgelost. Via document sharing kunnen deze coaches nu online documenten en planningen delen. Ze weten exact wie de laatste wijzigingen heeft aangebracht en dat de meest recente versie wordt gebruikt.


2 Online Bibliotheek
Alle goede technische artikelen, locatie analyses (80 top zeillocaties over de hele wereld) worden nu online beheerd en beschikbaar gesteld. Allemaal veilig opgeslagen en beveiligd tegen ongewenste meekijkers. Uiteraard ligt hier gevoelige informatie die het verschil maakt tussen medailles en de subtop. De concurrentie mag dit niet in handen krijgen, maar alle Nederlandse coaches moeten er wel over kunnen beschikken. Zo kunnen ze binnen de opleiding en andere teams dezelfde topinformatie gebruiken. Met de online bibliotheek binnen Micros DMS+ is men verzekerd van een volledig veilige en actuele online bibliotheek.Â


3 Online mediatheek
Binnen hetzelfde systeem zijn technische filmpjes van zeiltrainingen en fysieke trainingen nu online beschikbaar en eveneens online af te spelen, zonder dat er ook hier weer ongewenste bezoekers gebruik van kunnen maken of filmpjes kunnen downloaden. Een hele vooruitgang ten opzicht van de periode waarin alle filmpjes verspreid stonden over allerlei laptops en tapes in afgesloten, maar niet volledig veilige kasten, op diverse locaties.

Binnen het Watersportverbond Talentplan is met de sponsoring van Micros B.V., automatisering expert te Schiedam, een grote stap gezet binnen de professionalisering van de opleidingen. Met de online bibliotheek en mediatheek beschikken nu alle coaches over up-to-date informatie. Talent van jong tot oud wordt binnen dezelfde visie en met dezelfde informatie opgeleid!

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Watersportverbond Talentplan: www.watersportverbond.nl/talentplan  Micros B.V.: www.micros.nl Â
Projectleider Online Bibliotheek: koen.verhart@watersportverbond.nl Â