Rijksoverheid

Eerste succes bedrijvenmissie India

Nieuwsbericht | 05-04-2011

Tijdens de bedrijvenmissie aan India onder leiding van Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft IJS Global samen met haar Indiase partner TVS Dynamic een aanzienlijke opdracht binnengehaald voor de logistieke afhandeling en het zeevervoer van rollen PVC vanuit China (Shanghai) naar Mumbai (India). Dit in opdracht van Pioneer, markleider in India op het gebied van PVC banners.

IJS Global, dat onlangs het wereldwijde hoofdkantoor van Stamford in de Verenigde Staten naar Schiphol heeft verplaatst, neemt deel aan de bedrijvenmissie om de ontwikkeling van de logistieke, lucht- en zeevracht stromen van en naar India verder te stimuleren. Het doel om samen met partner TVS Dynamic de positie op de Indiase markt te versterken en Indiase bedrijven zowel wereldwijde- als Europese logistieke oplossingen (via Nederland) te bieden verloopt succesvol.

'We zijn in India om kansen te creëren voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het is mooi dat een kans nu verzilverd wordt', aldus Minister Melanie Schultz van Haegen Het is geweldig om te zien dat een in Nederland gevestigde logistiek dienstverlener een leidende rol speelt op gebied van de aansturing en uitvoering transport en logistieke stromen tussen China, India en wellicht later ook Europa'.

Binnenkort verwacht IJS Global samen met haar Indiase partner TVS Dynamic nog een aantal logistieke opdrachten binnen te halen. De bedrijvenmissie zal op woensdag in Mumbai een ronde tafel houden over het in brede zin faciliteren van logistieke stromen.