Gemeente Heemskerk


dinsdag, 05 april 2011

Digitale fotocollectie online

Op dinsdagmiddag 5 april opende wethouder Wagner officieel het digitaal fotoarchief op de gemeentelijke website. Deze beeldbank bevat ruim 8700 afbeeldingen en komt uit de fotocollectie die bij de gemeente Heemskerk in beheer is. Het zijn voornamelijk foto's, maar ook afbeeldingen van schilderijen, tekeningen en kaarten daterend van 1546 tot en met 2005. Het fotoarchief is kosteloos in te zien. Omdat er op veel foto's auteursrecht rust, is het materiaal niet bedoeld voor hergebruik of commerciële uitingen.
Officiële opening van het raadhuis aan de Bachstraat door de Commissaris van de Koningin drs. R.J. de Wit op 16 september 1981

Officiële opening van het raadhuis aan de Bachstraat door de Commissaris van de Koningin drs. R.J. de Wit op 16 september 1981

De gemeente heeft naast historische documenten de beschikking over een omvangrijke collectie foto's, dia's, tekeningen, plattegronden en prenten over de geschiedenis van Heemskerk. Dit beeldmateriaal geeft prachtig weer hoe het dorp Heemskerk en omgeving er in vroegere tijden hebben uitgezien en hoe het zich in verloop van tijd heeft ontwikkeld. Een deel van het beeldmateriaal is inmiddels gedigitaliseerd en beschreven en is op deze website te bekijken.

Neem een kijkje!
Via de beeldbank kunnen inwoners en geïnteresseerden in de geschiedenis van Heemskerk duiken. Bij veel foto's staat beschreven waar deze genomen is, wie of wat erop staat/staan en door wie het gemaakt is. De gemeente nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen in de fotocollectie. Reacties op de foto's en de beschrijvingen zijn van harte welkom om de kwaliteit van de beeldbank te vergroten.
---