Politie Gelderland-Zuid

Overval op cafetaria

Wijchen , 05-04-2011 o Maandagavond omstreeks half 10 werd een cafetaria aan de Acaciastraat in Wijchen overvallen. Personeel en een bezoeker zagen hoe twee mannen met een vuurwapen dreigden. Onder die bedreiging werd er geld meegegeven. De overvallers gingen er op fietsen vandoor in de richting van Alverna. De politie startte een onderzoek en roept getuigen op.

Rond half 10 wilde net een 13-jarige inwoner van Wijchen iets bestellen bij een medewerker van het cafetaria toen de overvallers binnen kwamen. Na korte tijd stonden de overvallers met kassalade en inhoud weer buiten waar zij op hun vlucht door meerdere getuigen werden gezien.

Zonder licht
De overvallers waren de zaak uit gerend in de richting van de Ringlaan. Een 21-jarige man uit Grave zag de overvallers wegrennen en ging over de Ringlaan achter ze aan. Er werd direct het alarmnummer gebeld en meerdere politie-eenheden gingen met hoge snelheid naar de Acaciastraat om vanuit daar naar de overvallers uit te kijken. Ook een eenheid met diensthond werd ingezet om te zoeken. De overvallers renden richting Oosterweg en de man uit Grave zag ze ineens over de Ringlaan fietsen. Beide reden op een oma fiets, zonder verlichting. Op een gegeven moment verloor de man hen uit het oog. In de omgeving werd niemand aangetroffen. De politie deed een oproep uit via SMS-Alert en twitter.

Signalementen
Van de overvallers zijn de volgende signalementen bekend. Overvaller 1
- Ongeveer 1.70 à 1.75m
- Normaal postuur
- Rond de 15-25 jaar
- geheel donker gekleed met capuchon op
- lichte bivakmuts
- geheel bedekt gelaat
- zwarte handschoenen
- zwart/grijs vuurwapen (of gelijkend)

Overvaller 2
- Ongeveer 1.60 à 1.70m
- Rond de 15-25 jaar
- Normaal tot slank postuur
- geheel donker gekleed met capuchon op
- donkerkleurige bivakmuts
- geheel bedekt gelaat
- zwarte handschoenen

Kassalade
De kassalade werd later door agenten gevonden langs de Urnerveldweg. Mogelijk hebben bewoners langs de vluchtroute (Acaciastraat, Ringlaan, Oosterweg, Urnerveldweg) iets gezien, dan hoort het overvallenteam dat heel graag. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen die op een andere wijze informatie hebben over deze overval. Bel dan met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 05-04-2011 14:47 | © Regio Gelderland-Zuid |