Provincie Overijssel

Provinciemedewerkers beloond met MBO-diploma

5 april 2011

Vanmiddag krijgen 12 medewerkers van de eenheid Wegen en Kanalen van de provincie Overijssel hun MBO-diploma in het Deltion College in Zwolle. De diploma-uitreiking vormt de afsluiting van het EVC-traject, dat de provincie Overijssel in 2008 is gestart bij het Deltion College.

EVC-traject

EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. Dat wil zeggen dat iemands loopbaan (opgedane praktijkervaring in combinatie met gevolgde cursussen en trainingen) wordt vastgelegd in een persoonlijk portfolio. Dat portfolio wordt vervolgens vergeleken met de eisen die aan een wettelijk erkend diploma worden gesteld (in dit geval: MBO-3 of MBO-4 civiele techniek, infrastructuur, bos- en natuurbouw of waterbouw). Het resultaat van de vergelijking is dat duidelijk wordt wat het verschil is tussen kennis/ervaring/competenties en de eisen die een school zou stellen. Dat verschil wordt vervolgens vertaald in een (individueel) opleidingsprogramma. Bij drie medewerkers was een opleiding niet meer nodig, zij hebben direct hun diploma gekregen. Medewerkers die het opleidingsprogramma volgen en met goede cijfers opdrachten en tentamens afronden komen in aanmerking voor het betreffende diploma. In totaal hebben 25 medewerkers van de provincie Overijssel (afdeling Wegen en Kanalen) op deze manier hun MBO-diploma behaald. Hierdoor kunnen de medewerkers intern meegroeien met de ontwikkeling van hun afdeling en hebben ze grotere kansen op de arbeidsmarkt.

Investor in people

Sinds 2003 is de provincie Overijssel als enige provincie gecertificeerd met het keurmerk Investors in people. Dit betekent dat de organisatie continu bezig is met verbetering door een goede afstemming tussen werkresultaten, persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers, teams en organisatie als geheel. Het belonen van verworven competenties sluit naadloos aan op het Investor in people-beleid van de provincie Overijssel. Ook het traineeprogramma, de mogelijkheid van telewerken en het opleidingsaanbod voor eigen medewerkers was reden voor certificering.

Deltion

Deltion is naast Regionaal Opleidingscentrum ook officieel kennispartner voor zakelijk Zwolle en omgeving. Onder de naam Deltion Business laat Deltion zien dat zij voor bedrijven, instellingen, organisaties, dé kennispartner is, waarbij de theorie is gestoeld op de praktijk. Om-, bij- en nascholing, EVC-/EVP-trajecten of trajecten op maat; Deltion Business biedt scholing volgens het principe `leven lang leren'.